Цветанов смята Нанков за подходящ за зам.-министър на регионалното развитие

Според председателя на партия ГЕРБ Цветан Цветанов подалият оставка регионален министър Николай Нанков е подходящ да заеме поста на зам.-министър на регионалното развитие и благоустройство.

Цветанов допълни, че Нанков е подходящ за депутат, но би било добро решение да заеме и поста на заместник на новоназначения министър - Петя Аврамова.

Причината е, че така той действително ще продължи проектите със зададени срокове като въвеждането на тол системата и развитието по всички програми, които са свързани с "Региони в растеж".

Министър-председателят Бойко Борисов обаче е този, който ще прецени дали Николай Нанков да бъде назначен като зам.-министър.

Припомняме, че бившият регионален министър подаде оставка заедно с вътрешния министър Валентин Радев и транспортния министър Ивайло Московски след трагедията край Своге, при която загинаха 17 души.

Днес заместниците, които ще оглавят ведомствата, положиха клетва.

Аврамова поема Министерството на регионалното развитие и благоустройство, Росен Желязков ще оглави Министерството на транспорта, а Младен Маринов поема вътрешното министерство.

Новините

Най-четените