Сидеров в нов епизод: Димна завеса, оркестър и "Говорете на български"

Председателят на "Атака" Волен Сидеров се оказа в центъра на нов ресторантен инцидент - отново в конфликт с група чужденци.

Според Ася Иванова, свидетел на случая, на 9 октомври (вторник) Сидеров и компанията му са се намирали в столичния ресторант "Къщата с часовника", като са нарушавали забраната за тютюнопушене в закрити обществени помещения.

На забележката от страна на Иванова към персонала за нарушението, служителката е "предложила да раздаде пепелници" и на нейната маса.

Междувременно групата чуждестранни колеги на Иванова са помолили компанията на Сидеров да преустановят пушенето, на което "те реагираха с отговора "Не разбираме какво казваш, бе, говори на български, ти си в България".

При обаждане на дежурния телефон в Здравната инспекция се получава отговор, че "нямат мобилни екипи за извършване на проверка, каквато ще бъде извършена, но не веднага".

"Връщам се и си сядам на мястото. След около 10 мин в заведението нахълтва мобилен оркестър, вероятно от ромски произход. По реакцията на г-н Народен представител Сидеров съдя, че той е видимо доволен от пристигането на вероятно неговия личен оркестър, повикан по поръчка, може би, за да демонстрира на чужденците как се прави в България", пише Ася Иванова.

Според нея Сидеров е обиколил чужденците на масата й, за да "изпроси някой лев за музикалното изпълнение от онези, които не говорят български".

"Фактът, че нашата група се изнася лека полека не спира г-н Народен представител, които ни преследва до улицата скандирайки: „гейс, говорете на български, в България сте, в България се говори на български",

Волен Сидеров не отрече за инцидента, като обяви, че "всеки може да си пише каквото иска в социалните мрежи".

Председателят на "Атака" обясни пред журналисти, че "ако някой от компанията му е пушил на закрито, то е станало, защото от заведението са разрешили". Днес Сидеров се появи на конференция, организирана от Николай Бареков под надслов "Обединеният консерватизъм - ключовата посока в развитието на България".

От ресторанта "Къщата с часовника" все още не са коментирали случилото се. В същото заведение Волен и Деница Сидерови отпразнуваха сватбеното си тържество през 2017 г.

#1 sim4o 13.10.2018 в 10:05:34

"Връщам се и си сядам на мястото. След около 10 мин в заведението нахълтва мобилен оркестър, вероятно от ромски произход. По реакцията на г-н Народен представител Сидеров съдя, че той е видимо доволен от пристигането на вероятно неговия личен оркестър, повикан по поръчка, може би, за да демонстрира на чужденците как се прави в България", пише Ася Иванова." -------------------------------------- Мобилен оркестър от ромски произход , вероятно по поръчка.. Хора бдете!

#2 sim4o 13.10.2018 в 10:08:56

.."за да демонстрира на чужденците как се прави в България", пише Ася Иванова." ----------------- Това е замисълът. И чужденците да прихванат този адет и мобилни оркестри от ромски произход да сноват насам-натам из нощна София , настръхнали, от вечерния хлад ... Така се прецаква борбата на Валери Симеонов за повече тиха музика и малък "Jameson"..

#3 dedo adji 13.10.2018 в 23:26:45

Пак се изложихме пред чужденците. По-точно, изложила се е някоя си световно неизвестна Ася Иванова с опитите си да се прави на доброволен сътрудник на властта. Имаше такива през тоталитаризъма, викаха им отрядници. Първо прави забележки на персонала, после на други клиенти, след това въвлича и чужденците и накрая се проваля с доноса си. Сидеров се е държал непривично за него въздържано. Първо не обръща на самоназначилата се блюстителка на дискриминацията вниманието, което тя смята, че й се дължи, после проявява загриженост за чужденците, оставени без пепелници и едва след като те се присъединяват към изстъпленията на Ася, им напомня, че те тук са гости и в България се говори български. Много българи ползват чужди езици и понякога помагат на чужденци в затруднения, но никой не е длъжен да ги разбира, когато се държат арогантно. Накрая коректната компания безславно се оттегля под звуците на ромски оркестър, на който Сидеров е набеден за импресарио. Какво значи "ромски"? Че са пили ром ли? Циганите пият и ром, но не отказват на никакво питие, даже и на метилов алкохол. И откъде се взе димната завеса? На снимките не се вижда грам дим. В резултат Ася Иванова, след 3 дневни душевни терзания ни поднася един тюрлю гювеч с омешани Пеевски, Сидеров, ГП Груп и задължителната черешка на убитата журналистка. Нея пък, кой я уби? Сидеров, Пеевски или ромският оркестър? Но така се получава, политическата коректност е тежък товар. Горката Ася! Ама пък, никой не я е натоварил насила. А много по-притеснителни са срещите на Сидеров с Бюреков.

Новините

Най-четените