Горанов: Чрез София Мая Манолова се готвеше да превзема държавата

София не се подведе по манипулативните внушения на един политик, който излъчва на всички възможни честоти - от крайно ляво до крайно дясно, с една единствена цел - да промени София. А София се променя доста успешно през последните години. Това заяви пред bTV финансовият министър Владислав Горанов.

"През последната година и половина се направиха много внушения, че се случват лоши неща в София. Един материал може умело да се превърне в манипулация. Всякакви щуротии се използваха срещу нас. София обаче не се подведе по манипулативните внушения на един политик, който излъчва на всички възможни честоти - от крайно ляво до крайно дясно, с една единствена цел - да промени София. Чрез столицата Манолова се готвеше да превзема държавата. А столицата се променя доста успешно през последните години", допълни министърът.

По думите му София е щяла да бъде "тясна" на Манолова като енергия и амбиции.

"Добре е че ще има време да се подготви за своите амбициозни планове, заяви финансовият министър.

"Социален експеримент е да сложиш човек, който в живота си не е управлявал нищо, на най-големия град в България. Човек, чийто ценности са спорни", каза още Горанов.

Той определи като "либерални анархисти" хората, които до вчера са се смятали за десни, а са гласували за Мая Манолова.

"Пред Йорданка Фандъкова и нейния екип следва нелек мандат с шарени районни кметове и с шарен общински съвет. Начинът на правене на политика става все по-фино изкуство и все по-малко ще трябва да се разчита на лозунги и все повече на прецизност и добре свършена работа", смята финансовият министър.

"В Рим направиха подобен социален експеримент, като този с Манолова в столицата, но не им се отрази добре. Загубихме там, където не победихме, ако трябва да се изразя футболно", допълни Горанов.

Горанов коментира и два от градовете, където ГЕРБ загуби балотажа - Благоевград и Русе.

"Атанас Камбитов през годините в Благоевград вероятно е натрупал негативи. Очевидно не можеш да купиш хората само с материалните придобивки. Неслучайно местният бизнес издигна независим кандидат, подкрепен от много местни партии. Внимателно анализирахме, загубата. Дано новият управник на града се справи по-добре", каза финансовият министър.

Относно Русе, той заяви, че там е единствената "чиста победа" на левицата. "На повечето места те нямаха смелост да издигнат свой кандидат", допълни министърът.

Според Владислав Горанов ролята на Цветан Цветанов в ГЕРБ се преекспонира. По думите му няма интрига в това отношение. Отрече и обвиненията на Мая Манолова, че в София ГЕРБ са купували гласове на вота.

#1 rare case 04.11.2019 в 12:33:32

София, София - що за амнезия тресе "столичани в повече"?!? Не знаят коя е Манолова? Какъв е коренът й, какво е поведението й /и житейско, и политическо/, не познават голямата й отровна уста?? Не се интересуват кой я финансира? Не се интересуват с кого би управлявала. Не се интересуват, че не е необходимо да си специалист, за да видиш, че свръхамбицията на тази жена клони към диагноза? От много клетви в "градското дясно", защо гласуваха като селяндури? Само питам.

#2 deowin 04.11.2019 в 15:51:50

>От много клетви в "градското дясно", защо гласуваха като селяндури? 8 районни кмета от 24 съвсем не е нищо, особено като се вземе предвид резултатите от миналите парламентарни избори.

#3 vikki 04.11.2019 в 16:29:55

Навремето Илко Ескенази често припомняше метафората, че колкото повече се катери маймуната, толкова повече лъсвал червения й задник. Подобен феномен се видя и след като се разсея синьо-червената мъгла и умнокрасивите показаха релефните си телесни дадености. Ех, Мая, Мая, октомврийка мая - много пари пръснахте, а накрая... без фризура го оставихте!

#4 Кумчо Вълчо 04.11.2019 в 20:59:43

"Социален експеримент е да сложиш човек, който в живота си не е управлявал нищо, на най-големия град в България. " Интересно даскалицата като я сложиха на това място какво беше управлявала освен първолаци.

#5 deowin 04.11.2019 в 21:29:41

За даскалицата поне можеше да се твърди, че е образована. Преди нея, все пак, кмет на София беше читателят на "Винету" - пожарникар-охранител, бивш 90-тарски "застраховател" и агент на ДС.

#7 Dox 05.11.2019 в 00:10:23

"Горанов: Чрез София Мая Манолова се готвеше да превзема държавата" Хе-хе-хе. Тоя тъпанар, без да иска се издаде - кой е най-големият им страх. Да не би някой друг да превземе държавата. Хихи-и-и-и-и! А държавата отдавна вече е превзета. От чужди сили и интереси. ГЕРБ е създадена чрез външно финансиране, от фондацията "Ханс Зайдел". Сещайте се, дали тази структура /умишлено не я наричам партия, защото няма нищо общо/ е българска и дали защитава български интереси. А първият председател на тази фопдация у нас, доколкото знам, е Й.Фандъкова. Т.е., тя е по-стара гербаджийка от ББ. А последния, доколкото знам /от нета/, специално е коткан и обработван в необходимия срок от хора на тази фондация в Германия. Използвани са различни похвати за целта. И, както виждаме, с успех. А целта не е кой знае колко трудно да бъде проумяна. Например - да се "ремонтира" километър улица на цени минимум 10 пъти по-високи от тези, на които щеше да бъде ремонтирана в Германия, Дания или Швеция, за 10 пъти по-дълго време и с минимум 10 пъти по-ниско качество, та след максимум две години да се появи нуждата от ремонт на ремонта и отново да сработи схемата с поръчките. Е, те това е. И ако това е държавата, наистина си струва да бъде превзета. Но, това образува нерви у някои.

#9 rare case 05.11.2019 в 14:48:31

Последните двама - що така, бе червенушки късно реагирате?? Забавиха превода, що ли?

#11 Dox 05.11.2019 в 18:53:20

Редкото щастие, Не става въпрос за реагиране бе, разстройство, а за констатации. И те не са от днес или от вчера, а от доста по-отдавна. А на теб ти се струва късно. Що? Да нямаш температура нещо. ...? Вземи нурофен. А за разстройството - две супени лъжици винен оцет на гладно. Поне 10-15 мин.преди хранене.

#12 Kenny McCоrmick 05.11.2019 в 22:16:52

Цвета не е добре да гледаме, но пък историята - ехеее, историята е друго нещо. Мая Манолова внася "Поправката Ванко 1", с която се намалява наказанието за склоняване към проституция. С други думи, благодарение на Маяма Ванко 1 си живее живота. Мая Манолова обикаляше с червен потник с "Дайте шанс на Орешарски" при протестите ДАНСwithme. И най-нагло изцепи, че тя била предложила Пеевски, щото то ехеее, шега работа. Мая Манолова е близка приятелка и юридически съветник на братя Галеви, поради което някои я наричат "сестра Галева". Има и още, но както и да е. В София народът прави много други неща, но не и да мизерства. Подчертавам - в София. Така че някой да ми обяснява, че трябвало да изберем Маяма, че иначе народът мизерства и "кой ще му даде парииииииииии" - хайде без. Имате си ваш представител в общинския съвет при това ярко червен - името му е Борис Бонев. Той е повече социалист и от Корнелия Нинова. Стига ви.

#13 boian 05.11.2019 в 22:36:43

8 районни кмета не били малка работа мда по тази логика и 30 сребърника са си бая пари Смешници червеногъзи

Новините

Най-четените