Патриотите ще се пробват за правителство до последно

Обединените патриоти няма да се откажат да съставят експертно правителство, ако получат мандат от президента, дори шансът да е само един процент. Това каза председателят на парламентарната група на ПФ Валери Симеонов, минути след като ГЕРБ обявиха, че няма да застанат зад кабинет на Фронта в рамките на този парламент.

ПФ отхвърлиха и подозренията на лидера на БСП Корнелия Нинова за задкулисни договорки и за това, че не са се разбрали с ГЕРБ за постове.

Волен Сидеров предупреди, че ГЕРБ започва да пада и в следващия парламент ще последва съдбата на НДСВ, което бе принудено да участва в тройна коалиция с БСП и ДПС.

На всички нас е ясно, че за пореден път има някаква промяна в генералната линия на ГЕРБ, нищо ново, коментира Валери Симеонов и подчерта, че по никакъв начин предложенията им за пенсиите не могат да бъдат повод за кардинални решения на ГЕРБ. Той припомни, че за разлика от бюджетите за 2015 и 2016 г., този за идната година не е бил обсъден с партньорите от мнозинството, а "изсипан изневиделица отгоре".

Според Симеонов вместо 1 млрд. за саниране на жилища, тези пари можело да се дадат на най-бедните пенсионери.

Новините

Най-четените