Паси: Балканите имат нужда от атомни оръжия

"Притеснява ме излизането на Русия от ракетния договор със САЩ, нарушава се балансът. В Европа има атомни оръжия, не знам как те ще са разместени, но ние, на Балканите, имаме нужда от ядрени оръжия, които да гарантират мира така, както го правеха по време на студената война."

Това заяви пред bTV президентът на Атлантическия клуб в България и бивш външен министър на страната Соломон Паси. Там той коментира посещението на генералния секретар на НАТО НАТО Йенс Столтенберг в София днес.

По негови думи Несигурността в Черно море е основна тема за посещението, тъй като Русия притежава 80-90% от въоръженията в региона, а това няма как това да не притеснява НАТО.

С българските власти Столенберг ще обсъжда още приемането на Македония, както и двата процента от държавния бюджет, които трябва да се използват за въоръжение в страната.

Паси коментира и изявлението на президента Радев в Кошице, че е на форума на НАТО, за да предпази българските енергийни проекти от външна намеса, което някои коментираха като антинатовско изказване.

"Важни са делата, а не думите. Дайте си сметка, че служебното правителство на президента Радев имаше възможност да блокира санкциите срещу Русия, но не го направи, така че са по-важни действията, а не думите", коментира той и президента в Кошице.

Според него заплаха за енергийните проекти на България винаги има и най-голямата е зависимостта от Русия, където страната ни е монополно зависима от Кремъл.

Паси коментира и срещата Тръмп-Ким. "Влакът на Ким Чен-ун два пъти е идвал до България. Ким Ир Сен не пътуваше със самолет. По думите на Паси фамилията има наследствена параноя, че може руснаците да свалят самолета им със ракета. Влакът е брониран и тежък и се движи с не повече от 60 км в час. Оттам той командва.

Жестът Ким да се види с Тръмп е добър, но това е непопулярна дипломация. ЕС е големият отсъстващ от темата "Северна Корея", обясни той.

#2 deaf 01.03.2019 в 10:33:11

Е ми то има ядрени оръжия на Балканите. Гърция е сключила договор със САЩ с който и разрешава да разполага ядрено оръжие на нейна територия в замяна на закрила при нападение от Турция. Според слуховете американците държат ядрени ракети на кораби в пристанищата на Солун.

#3 Оби Уан 01.03.2019 в 11:31:30

"...но ние, на Балканите, имаме нужда от ядрени оръжия..." - разбирайте - САЩ трябва да разположат на наша територия ядрени оръжия. И как разполагането на щатски ракети ще "гарантира мира" на Балканите? Ако Русия влезе например в Прибалтийските, Румъни или България, САЩ дали ще натиснат копчето? Съмнява ме! Ядрен конфликт с Русия значи попадения и на тяхна територия - готови ли са за това? Защитавайки своя интерес по-скоро биха жертвали дребните държавички като нас... Да не забравяме, че първата цел на Русия при ядрен конфликт ще е ядрения арсенал на противника, като се започва от най-близко разположените...

#4 dedo adji 01.03.2019 в 11:32:22

Какво искате от натовски евреин? Добре би било, ако можехме да ударим Истанбул, ако аскерът тръгне към Пловдив, но чичо сам не дава. И Паси не дава. Затова нарязаха ракетите точно, когато Паси пасеше на министерското пасище. Че си и платихме за нарязването. И да се инсталира ядрено оръжие на Балканите, то няма да бъде на балканските народи. Ще се активира по заповед от Вашингтон, а ние ще бъдем само мишената на ответния удар.

#5 Nenimir 01.03.2019 в 12:05:56

Поредният идиот! Идиотите в Европа не си дават сметка, че Руските ракети първо ще стигнат до Европа. И въобще в 21ви век трябва да си силно тъп за да проповядваш ескалация във въоръжаването.

#7 VK 02.03.2019 в 00:53:20

5 Nenimir | 01.03.201912:05 Поредният идиот! Идиотите в Европа не си дават сметка, че Руските ракети първо ще стигнат до Европа _________________________________ Явно идиотите не си дават сметка, че столицата на Русия е в Европа, и като гръмне Европа, то отиде и Русия... Да обяснявам подробности, ама идиотите, от основното не чаткат, та нема смисъл да се абим

#8 VK 02.03.2019 в 00:59:26

6 Kikone | Нема се плашиш - всички, ако те мислат за шашав, може и да са прави

Новините

Най-четените