Бойко Борисов прие поканата на Румен Радев за среща

Премиерът Бойко Борисов прие покана на президента Румен Радев за среща, на която министър-председателят да представи на държавния глава своята визия за управление.

По-рано днес Радев покани Борисов на среща като отговор на критиката на премиера защо е приел БСП, а не приема депутатите от ГЕРБ.

Президентът коментира, че Корнелия Нинова е пожелала да го запознае с "Визията за България" и обясни, че е готов да приеме министър-председателят, ако той му представи визия за "справяне с корупцията на високите етажи на властта, прекратяване на катастрофалния срив на инвестициите и догонване на държавите от Централна и Източна Европа", които според президента икономически вече са далеч пред нас.

Пред bTV Борисов коментира, че приема поканата на президента.

Министър-председателят, който в момента се намира в Солун, изразява надежда, че до срещата Радев ще се запознае "поне" с четиригодишната визия за управление на кабинета, както и с доклада на Европейската комисия за България", за да могат двамата да дискутират документите.

Във връзка с продължаващите протести Румен Радев коментира, че в страната има проблем и решение трябва да се търси от парламента. Същевременно посочи, че "президентът не може да иска оставки на когото и да е".

На въпрос дали Радев е подстрекател на протестите, президентът отговори с това, че "протестите са закономерни и основателни, никой закон не забранява протестите" и допълни, че такива въпроси били ирелевантни.

Президентът обяви, че не е запознат с петицията на протестиращи да се обяви извънредно положение в държавата, но коментира, че това е смешно.

Новините

Най-четените