Лукарски отлита за САЩ вместо за Русия

Министърът на икономиката Божидар Лукарски заминава днес на работно посещение в САЩ с цел проучване на инвестиционния интерес и подготовка на следващо официално посещение и срещи на високо ниво във Вашингтон, съобщават от Министерството на икономиката. Министърът ще разговаря с представители на "Ърнст енд Янг", "Karsh Capital management", "Банк оф Америка" и др.

Министър Лукарски ще участва в среща с българската общност в Ню Йорк. Сред целите на визитата му е и активизиране на работата на Службата по търговско-икономически въпроси във Вашингтон.

На 19 декември Лукарски ще се срещне с Бизнес съвета за международно сътрудничество (BCIU), престижна неправителствена организация, в която членуват бизнесмени и бивши сенатори. Пред техните членове той ще представи инвестиционния потенциал и икономическите приоритети на България.

На същата дата, според руски медии, българска делегация трябваше да бъде в Москва, за да обсъжда проекта "Южен поток", от който Русия се отказа. Според РИА Новости Лукарски е казал по време на икономически форум в Белград, че българска правителствена делегация възнамерява да посети Москва на 19 декември (петък) за среща с руския министър на енергетиката Александър Новак заради "Южен поток".

Руската информационна агенция е единственият източник, който цитира подобно изказване на Лукарски. Малко по-късно неназован официален представител на руското Министерство на енергетиката "любезно" е отклонил самопоканилите се български делегати, отново пред РИА. Малко по-късно от Министерството на икономиката обявиха, че разговор с Александър Новак ще има на 19 декември, но няма да се проведе в Москва, а дистанционно.

Пред Дарик началникът на кабинета на икономическия министър е заявил, че по инициатива на Божидар Лукарски и Теменужка Петкова в петък ще се проведе конферентен разговор с министъра на енергетиката на Русия по проекта "Южен поток".

#1 niemen 17.12.2014 в 18:55:23

Информация на ухо: Лукарски отива, за да договори газовата тръба от Америка, която ще мине по дъното на Атлантика, през Гибралтар, Средиземно море , Дарданелите, Босфора и ще кацне при хъба край Варна. Цената на газта щяла да бъде две пъти по-ниска от тази на руската газ. Браво на Лукарски, но все си мисля, че заслугата за това е на неговия съветник Каролев, този корифей на икономическата мисъл и специалист по всичко.

#2 Оня Дето Го Трият 17.12.2014 в 20:22:19

А оня тръбопровод дето щеше да е евтин, не го построиха, щото е скъп Ако си по-добър икономист от Каролев да те бяхме избрали теб, а?

#3 niemen 17.12.2014 в 20:57:20

Оня, дето живее с майка си "Ако си по-добър икономист от Каролев да те бяхме избрали теб, а?" Според мен, с двата лева, които ти дава майка ти, можеш единствено да избираш, дали да закусиш с баничка със сирене или с геврек.

#4 Оня Дето Го Трият 17.12.2014 в 21:09:12

Хихихихи, тая шегичка явно минава за доста забавна. Я кажи пак как Оня живеел с майка му да се посмеем всички Хумора ти е под точката на замръзване някъде...но пък сигурно си поне добър икономист, а?

#5 Dox 18.12.2014 в 00:43:40

Онзи, И Лукарски /дето го кръстиха Божо-Икономиката/ и Каролев, са толкова икономисти, колкото аз съм ветроходец. А аз не съм - вервай ми! Всъщност, Каролев може и да се представи добре, да речем по отношение финансовото състояние на някоя фирма, занимаваща се с покупко-продажба на закуски. Но в случая, става въпрос за държава. А дължавата, както предполагам ти е известно, не е баничарница. Може и да бъркам, но в момента си мисля, че това посещение ще е най-вече с цел демонстрации пред някого, а не с реални намерения за привличане на инвестиции и т.н. Отделен е въпроса, когато става дума за чуждестранни инвестиции, дали преди това е мислено сериозно за какви точно инвестиции става дума, колко, от кои точно инвеститори и защо именно от тях, а не от други и т.н. Подобен анализ изисква време - поне месец, ангажиране на множество експерти и т.н., а както виждаме, решението е взето за 2-3 дни. Разбира се, зад съобщението за срещи с одитори, банки, не-знам-какъв-си "капиталов мениджмънт", може да се крие нещо съвсем друго - например, че Лукарски отлита за САЩ за поредния ..... инструктаж.

#6 Ролинс 18.12.2014 в 01:01:43

Dox | 18.12.201400:43 може да се крие нещо съвсем друго - например, че Лукарски отлита за САЩ за поредния ..... инструктаж. ------------------------------------------------- Инструктаж по какво, бе чичка Не прочете ли статията, че отива в Ню Йорк, а не в бялата къща във Вашингтон ДиСи. Какво ли разбираш от бизнес ти и колко ВАЖНА е тези му визита за България (може би най-важната на министър от правителството за тази година). Хайде продължавай да громиш капитализма по форумите и вини имагимерните чужди сили за твоето състояние. А ако искаш да върнем Румен Гечев като министър на икономиката и да експериментираме.

#7 Citizen X 18.12.2014 в 09:19:35

Браво, Докс, набара кучето! Глупака требе прелети големото море за да му сведат, що да рече на народонаселението, а по време на великото предишно правителство самият длиннъй дядя Лаврович на крака идваше и цяла зала 1 пълнеше. И пя, и гавари, а переводчик сювсем ему не надоелся...

#9 John Smith 18.12.2014 в 14:16:12

Докса, кво зависи от тоя малоумник Лукарски ,та чак ще го инструктират бе Ще пообиколи на държавна издръжка доде е време, че иде февруари

#10 Dox 18.12.2014 в 15:12:44

Е-е-е-е! А дано бе! А чул ви Господ, пишман-западняци и пишман-хъмериканци! А дано след това историческо, направо епохално за бъдещата история на БГ посещение, потекат реки от чужди инвестиции! БГ да започне да произвежда процесори, високо-технологична продукция, детайли за космическите програми на различни страни ... . А дано! Ма що ли си мисля, че ще бъдат потрошени излишно пари на данъкоплатеца, само и само някой си да види свет. И света да види дзвер ...

#11 Citizen X 18.12.2014 в 17:17:50

Докс, ха дано да го бъде това за инвестициите! Бтв, понеже рече, някои вече работим директно с ESA, що се касае до софтуерни услуги. Да, тук в БГ и не е няк'ъв тъп аутсорс, а са си утвърдени търговски практики между тях и нас. А дори и да не ти се вярва, даже в БАН произавеждат патенти изведени в орбита. Бтв, надявам се своевременно си си поискал платата в друго от рубли?!? Не искаме да те изгубим...

#12 VK 18.12.2014 в 17:31:56

"Ще пообиколи на държавна издръжка доде е време, че иде февруари " И кво като иде феврури? Некви спомени ти идват от преди 2 години ли? Дето шепа идиоти крещяха по улиците? Или си мислиш, че тия точно свалиха Борисов тогава??? Много заблудени овце има, много идиот.... То и затва сме на тва дередже, щото много прост народ и се вързва на манипулаторите. Па що не свали некой Орешарски, бе? Колко време реваха "умните" ? Как некой хора може да са толкоз тъпи, та да не разбират, че заради техната простотия, толкоз години не сме мръднали напред? Европа ни крива , САЩ ни крив , целата световна конспирация нас точно е решила да тъпче.... А не, щото се вързват хората на въдици, като "всички са маскари" , "смяна на системи" , "нови лица в политиката" и тем подобни. И пречат на всеки който се опита да направи нещо в правилната посока. А кукловодите си трупат пачките, щото в мътна вода се лови риба. Ама прост народ- фърли му едни конспирации да се омайва, напълни му главата с дивотии, да не мое да мисли и толкоз... А , да , най-важното пропуснах - обясняваш им, че са супер интелигентени, ако са се зомбирали от идиотските теории, а другите са ахмаци и идиоти, и затва не могат да осъзнаят "истината" !

#13 John Smith 18.12.2014 в 17:55:40

ВЦ , да питам и теб ,кат BatMango..извинявам се Жанго, Германия суверенна държава ли е ? А България? Без конспирации, ако може

#15 Dox 18.12.2014 в 18:32:06

Ситизен, Само, моля ти се не ми говори за платата, че като се сетя .... . Преди месец предложиха да ми я дадат авансово /в рубли, естествено/ и аз, глупака, взех, че се съгласих. И сега - ела да видиш ... ! Наложи се да освободя къщата в Драгалевци и да наема двустаен апартамент в града, а също и да върна джипа, дето ползвах под наем. Известно време се придвижвах с такси, но и това се оказа непосилно. И сега съм принуден да ползвам градския транспорт, представяш ли си! Сега сериозно. Това, дето пишеш за софтуерните услуги - ами чудесно. Така и трябва да бъде. Не само да се работи тук, ами и печалбите трябва да остават тук. Имам познати, които пък разработиха тук бизнес с информационни услуги - работейки директно със САЩ, Англия, Австралия. Всичко това - добре. Но явно е недостатъчно, та държавата ни да престане да слиза все по-надолу по всички класации. Язовири преливат, канализации се задръстват, асансьори падат, цели райони се обезлюдяват .... Както виждаш - от по-старомодните съм. Продължавам да си мисля за държавата.

#16 Citizen X 18.12.2014 в 18:59:19

Доксе, не се засягай, бъзикам се естествено. Факт е, обаче, че компанията която ръководя бива и пребъдва (капка медец насред катрана). Има и много други такива, моите счетоводители например, адвокатската кантора, която ни обслужва, други техни клиенти, с които работим или са ни от своя страна клиенти и т.н. Всичко е ежедневна доза як стрес, съобразителност и интуиция, дипломация и мислене. Малко да се замоташ и си на опашката. Когато не държиш на някое от тия или просто го нямаш, нещата не вървят. А съм забелязал, че когато нещата не вървят, у нашенско все другите стават виновни - конкуренцията, политиците, съседа... Ако държиш на себе си, неусетно се издигаш над тия битовизми и виждаш, че има и други здраво работещи люде, които създават, че има и позитивни тенденции. Тогава ти е все едно Изток-Запад, всяка посока с плюсовете и минусите си. А ако някой, да кажем регионален шеф на язовири и каскади си бърка в носа и мисли само за кебапчета и гъзо на секретарката, и кой гьол да даде тънко на братчеда Ценко, нещата отиват накъм наводнение... Но тогава по медиите всички реват "Кой?", а прекрасно знаят отговора... Но, осъзнат за мен е факт, че бидейки мнозинство в тая държава "рулират" олигофрените... Независимо от кой отбор са

#17 Оня Дето Го Трият 18.12.2014 в 21:12:25

Айде още един идиот с "печалбите да остават тук" А ако искаш направо в твоята сметка компаниите да си превеждат печалбите си, а?

Новините

Най-четените