Борисов уволни зам.-министър заради онлайн компромат

Премиерът Бойко Борисов е освободил Надя Маринова от поста зам.-министър на туризма. Уволнението е направено "по преценка на министър-председателя", пише в съобщението на Министерски съвет.

Малко по-късно Борисов обяви и мотивите си: "Уволних я, защото спи пияна в бар. Как ще отиде с такъв имидж при бранша?"

Името й се оказа замесено в компрометираща публикация в "Хаштаг-БГ", според която зам.-министърът на туризма била заснета в столичен нощен бар в нетрезво състояние. Като източник на снимката е посочен анонимен читател.

Отстраняването на Маринова от поста се случва само пет месеца след като беше назначена на позицията.

Надя Маринова пое позицията в Министерството на туризма през февруари, когато по искане на министъра на туризма Николина Ангелкова беше отстранен заместникът й Бранимир Ботев.

За момента не е ясно кой ще бъде назначен на мястото на Маринова.

#2 паяка 14.07.2015 в 14:50:08

Щом е със затворени очи, значи спи. Щом е в бар, значи е пияна. Категорично е. В баровете се пие, не се чете. И по-добре да спиш в бар, отколкото на работното си място, ама ... те така реагират първосигналните. Затова пък един влак чиновници, от самолет видно извлекли имуществотото си, възползвайки се от служебно положение и влияние, си се кютат в меки кресла и комфортни кабинети, необезпокоявани, щото се крият като мишове от папараци.

#3 maznislav 14.07.2015 в 16:48:54

Той и Бойко го бяха снимали да спи на една конференция. Като гледам не се е уволнил още.

Новините

Най-четените