Екатерина Захариева заминава за Македония

Министърът на външните работи Екатерина Захариева заминава за Македония, ден след като българският премиер отказа да приеме македонския президент Георге Иванов.

Захариева ще се срешне с представители на местната власт в Струмица и Ново село, като ше дари компютърна техника на детска градина и ще посети постановката "Железния светилник", поставен от театър "Българска армия" в Струмица.

В събота се очаква Захариева да бъде в Скопие, където ще се проведе музикалния фестивал One Love Tour с участието на български и македонски изпълнители. По информация на БНР - засега програмата на външния министър не предвижда срещи с представители на македонското правителство.

Посещението й съвпада с ключов етап в преговорите между Гърция и Македония, който може да сложи край на почти 30-годишния спор за името на съседната република. Македонският президент Георге Иванов обаче заплаши да бламира правителството и да не подпише договора с Гърция. Това предизвика и реакция от страна на България - премиерът Бойко Борисов отказа да приеме Иванов по време на президентската му визита в София на 14 юни.

#1 dedo adji 15.06.2018 в 11:10:59

.... засега програмата на външния министър не предвижда срещи с представители на македонското правителство. .... Каквото повикало, такова се обадило.

#2 Вълков 15.06.2018 в 19:48:41

дедо ти какво очакваш от секретарката на плевню.

#3 dedo adji 15.06.2018 в 23:57:20

Очаквах да й стигне акълът поне да не си подлага муцунката веднага след шамара по македонския президент. Културно-благотворителното посещение можеше да се поотложи след събитията, но те е само бушон, праща я Бойко. Появи се съобщение, че все пак щял да я приеме Заеков, което също не е добре, това е бъркане във вътрешно македонските разправии. Който се намесва в семейна кавга го намразват и двете страни. И ще намразят не Катето, нея днеска я има, утре я няма, а българското правителство.

Новините

Най-четените