Ваня Кастрева напуска МОН

Заканата на Бойко Борисов за смяна на целия ръководен екип в МОН доведе до още една знакова оставка.

Зам.-министър Ваня Кастрева обяви, че ще депозира оставката си пред премиера заради "тиражирането и внушаването на неистини за българското образование".

"Мисля, че най-коректното и най-достойното е човек да се оттегли от този момент и да остави възможност на следващия екип, който не е медийно обременен с негативи да започне на чисто и да продължи да работи в тази много отговорна задача за цялото общество", каза тя пред BG on Air.

Кастрева влезе в Министерството на образованието и науката още в служебното правителство на проф. Георги Близнашки като заместник на служебния министър Румяна Коларова през август 2014 г.

Тя запази поста си и при смяната на караула след избирането на проф. Тодор Танев за ръководител на МОН.

Ваня Кастрева беше дългогодишен началник на Регионалния инспекторат по образованието в София. Преди това е работила като учител по история в 119 СОУ „Акад. Михаил Арнаудов" и директор на 2 СОУ „Акад. Емилиян Станев" в София-град.

#3 Shine_1 01.02.2016 в 18:10:22

Ще се радвам, ако тази госпожа не заема повече такива отговорни постове, които са от значение за бъдещето на децата ни. Още когато беше шев на Регионалния инспекторат се знаеше за нейната "безкористност", освен това личният ми контакт с нея потвърди, че тя отстоява най-вече личните си интереси и кариера.

#4 Никой 01.02.2016 в 18:31:54

Майката на корупцията се връща в РИО-София, да е честито на всички централни училища

#5 sizif 01.02.2016 в 18:49:49

не само се връща в РИО, но в периода в, който беше в министерството , кабинета и се е пазил. Егати и паразита. Аз съм баща на дете с аутизъм. През 2011 бях свидетел, как правиха на луди родители на деца със СОП. И при мен опитаха и ги заплаших с журналисти. Знаете ли какво се случи после. Обадиха се на директорката на училището, в което учеше детето ми за да я посъветват как да ми противодейства. Разговорите дори си ги записах """""ка им. Ей тези са част от серийните убийци на България. Честито на търпеливите. И кой остава- Дамянова- зам. министър на доказано корумпиран министър. От 2012 година размахват новия закон за образованието- и какво се оказа- че е недовършен. Това се казва ефективност Едно предсказание- сега вдигат пушилката, докато има големи приходи от последните плащания по европроектите и после среден пръст (после глобите по тях ще ги платим естествено ние) - Тиквойко, ще вика пак- видяхте ли като ме няма Противно ми е откъдето и да го погледнеш

#6 Никой 01.02.2016 в 19:01:46

Дамянова до ръководен пост в образование няма да се добере отново, но машата Кастрева беше по-убийствена (СОУ-та не са БАН ) Дамянова = червен картон за ИГНАТОВ Кастрева = пурпурно червен за ТАНЕВ Тези малоумните не разбират, че науката и децата на България не са фондове за комисионни

#7 pixie 01.02.2016 в 19:59:47

Даа, много лесно е да подаде оставка, щом местенцето и се пази. Пак е в играта, ама отговорността няма да е толкова голяма. Или поне няма да се вижда толкова много какви ги твори. Класика.

Новините

Най-четените