Писмото на НФСБ срещу Ска Келер стигна и до Юнкер

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е провел разговор с германската евродепутатка Ска Келер ("Зелените") и с българските власти заради скандала с писмото на НФСБ, подписано от вицепремиера Валери Симеонов.

В него ръководството на партията призоваваше МВнР да обяви Келер за персона нон грата и да я експулсира "с камионетка до Капъкуле" заради участието й в протеста срещу застрояването на Пирин.

Информацията за разговора на Юнкер и Келер стана ясна на пресконференция на говорител на ЕК.

"Последва съобщение до медиите от Министерския съвет, което според нас изясни нещата. Затова за нас случаят е приключен - съобщението разграничи правителството от позицията на вицепремиера Валери Симеонов", се казва в съобщението на ЕК.

В писмото на НФСБ се съдържаха обиди и лични квалификации срещу Келер, която е наричана "нагла и самонадеяна особа", "със самочувствие на добре платен командирован сюнетчия" и "зелена джихадистка".

Малко преди края на работния ден в петък правителствената пресслужба публикува съобщение, в което кабинетът се разграничи от твърденията на вицепремиера си.

#1 Шамито 12.02.2018 в 15:44:46

Един от чалъмите на курвенската демокрация е да се разграничиш.Не съм съгласна но го търпя.Като малтретирана жена от Стамбулската Курвенция.

#2 dedo adji 12.02.2018 в 16:18:25

Някой да е изненадан, че ска-та отишла да се оплаче на Юнкер? Имаше в моето детство такива момиченца, които редовно търчаха при учителката "Моля, другарко, пък Гошо ми вика доносница". Явно, не са се свършили, и продължават и като пораснат. А бате Бойко захитрява. Естествено, не може да се опълчи на Юнкер, и го успокоява, че няма да я качваме на камионетка и герберите не мислят като патриотите. (не всички) Но не бърза да разваля коалицията и не опровергава думите на Симеонов. То и няма как, освен "сюнетчия" всичко друго е на 100% вярно. И му напомня, че у нас има свобода на словото. И вълкът сит и агнето цяло. Това е, шами, дипломация, пък нека е курвенска. Кое не е курвенско в тоя свят. Не е светът крив, че ти нямаш пари за курви.

#3 Виктория Пенелопова 07 12.02.2018 в 22:37:13

Мисля, че и двамата трябва да си коригирате речника. Унижавате себе си, унижавате и тези, които ви четат.

#4 dedo adji 12.02.2018 в 23:14:07

Кое не му харесваш на езика ми, драга Победке. Сещам се, това че уйдисах на шамито да споменавам курви и производни. ОК, понеже много държа да ме харесваш, ще го заменя с дами от хоризонталния профсъюз, така харесва ли ти. А как ти харесва езикът на ска-та и зелените джихадисти?

#5 Dox 12.02.2018 в 23:14:51

Викторя Сергеевна, Това е чудесна идея! От кога Ви моля да организирате подобен курс! А как хубаво би звучало - "Курсове за коригиране на речника", а отдолу с по-ситен шрифт - "Смятате, че не се отнася за вас ли....?" Аз..., аз... знаете ли, скъпа Виктория Сергеевна,.... аз ще ви помогна. Да, мога! Нали знаете старият Никита Махмурин? Да, именно! Той, горкичкият, вече толкова години е така самотен. Говорих с него. На драго сърце би ни отстъпил цели три помещения от къщата си. При това безплатно! А мястото е наистина прекрасно. В края на града. Тихо. Близо до гората. А като запеят птичките .... . Е, ще се наложи тук-там нещо да се пипне, да се боядиса, но това са дреболии. Имам приятел в редакцията на местния вестник. Ще го помоля, няколко месеца след като започнем, да дойде и да отрази това Ваше прекрасно начинание. А аз ...... аз ще присъствам на всяко Ваше занятие. Обещавам! Защото, скъпа Виктория Сергеевна, така ще мога да ви виждам всеки ден .....!!!

Новините

Най-четените