Гласът на Светльо вече е народен

Щом никой не може да ни помогне, значи трябва сами да си помогнем. Така известният музикант и бивш кандидат-президент Светослав Витков обясни създаването на своята партия „Глас народен". Пред около 250 души в „Модерен театър", той посочи, че политическата сила обединява млади хора, които искат да живеят и работят в България.

Светослав Витков беше категоричен, че създаването на партия е единственият начин, по който може да се чуе мнението на тези, които са оставени безгласни при настоящото статукво.

Витков, който стана известен като вокалист на пънк групата „Хиподил", посочи, че не смята да променя имиджа си. По думите му сериозността в политиката се определя от морала на човека, а не от това как изглежда или какво обещава. „Който няма чувство за хумор няма право на други чувства", посочи Витков, според когото на политическата класа у нас като цяло й липсва морал.

„Думите са нещото, което най-лесно се забравя", заяви музикантът, който допълни, че „Глас народен" „няма да бъде майтап в действията си". Въпреки това, на днешното събрание не бяха посочени конкретните бъдещи планове на политическата сила. Светослав Витков посочи, че самият процес на учредяване на партията отнема време, а след него ще бъдат създадени и регионални структури. По думите му „Глас народен" ще е отворена към предложенията на нейните симпатизанти за това какво да влезе в платформата й.

На събранието беше одобрен уставът на партията, според който нейният герб е синьо-червен петел. Сред целите на партията са равните права и задължения на всички граждани на страната; професионална реализация в България; прозрачност и информаираност в решенията и дейността на трите власти и формиране на ценностна система, насочена към обединяване и възраждане на българските дух, език и култура.

Днес бяха избрани и членовете на Изпълнителния и Контролния съвети на „Глас народен". С допълнителна точка в дневния ред за член на Контролния съвет беше избран и партноьрът на Светослав Витков в кандидат-президентската надпревара Венцислав Мицов.

#1 MaminSin 11.11.2012 в 18:24:45

Светльо Витков се взе много насериозно след президентските избори. Няма да промени нищо, явно вече се предал. Падна ми в очите

#2 багреник 11.11.2012 в 20:28:02

...току що реших, че ще добавя своят глас към народния такъв!

#3 Public Image 11.11.2012 в 21:21:02

След президентските избори, сега отново имам възможност да гласувам за някой свестен човек Пънко нема умре!

#4 district17 11.11.2012 в 21:30:48

бях се отказал да гласувам... давай светльо, ще ги шибаме!

#5 pixie 11.11.2012 в 21:56:42

Гласувах за Светльо на президентските избори и бих гласувала пак за него и неговата партия. Само едно ме притеснява - дали ще остане толкова чист, колкото трябва, за да промени нещо. Защото имайки предвид колко мръсна работа е политиката и как мафията е разпростряла пипалата си навсякъде, ми се струва малко наивно да постигне нещо, ако е чист. Нали всички виждаме, че няма оправия, защото всички в политиката са навързани като свински черва и, а някой се е раздрънкал за нещо, а е повлякъл и всички останали от кюпа. Затова няма и нито един осъден политик. Дано Светльо знае с какво се захваща и дано успее да разбърка картите, въпреки всичко. Май в такива хора ни е последната надежда. Последната.

#6 Govedo13 11.11.2012 в 22:08:14

Тоя е готин но няма никакъв шанс. За картите е като да играеш покер но другия да ти знае ръката. България може да се оправи само чрез военен преврат и 5-10 години диктатура.

#7 t-neutron 11.11.2012 в 22:16:55

Този пък мухъл къде се прикуми...ебати боклука..

#10 MacAllister 11.11.2012 в 23:42:13

Хубаво, но очите на четири - вече на никого не бива да се вярва назаем - у българско заемите на доверие рядко ги връщат. Този път работата е сериозна - пасивността вече не е вариант, а на тепсията има само едно блюдо оцветено в различни нюанси. Дали Светльо е алтернатива, пък било и преходна? Чувам много неща, слушам внимателно, за да разбера докъде му стига свободата и откъде му започва пъпната връзка с онова дето ни тегли надолу. Имам съмнения, имам и надежди, ако дам друг съвет може и да е нахалство, но съвета "внимавайте" мисля никому не вреди. Това може и да е шанс, може и да е номер, търгвайки в политиката, каквито и да имаш задръжки трябва да ги забравиш, независимо от причината. За едни причината е лична изгода, за други просто път от безпътицата, за едни е лична, за други общата ни и т.н. и т.н. И смътните ми намеци стигат до едно последно нещо - човек трябва да загърби задръжките дори и именно защото иска да бъде честен - честността изисква да ритнеш картонените замъци построени от предразсъдъци и инертност. Не го ли направиш, ще спечелиш само толкова вяра, колкото може да спечели и лъжеца, а политиката има гадния нрав да те превръща в това, за което те вземат. Тъй, че Светльо, ако искаш сериозно да надскочиш настоящето, дори и някой да те държи на верижка пак можеш да го направиш, но трябва да забравиш и своите собствени свещени крави, а ти имаш такива!

#13 Оня Дето Го Трият 12.11.2012 в 08:59:29

"...Светослав Витков беше категоричен, че създаването на партия е единственият начин, по който може да се чуе мнението на тези, които са оставени безгласни..." Чудя се кога любителите на протестите ще осъзнаят този факт. 2 % бяха на президентските избори. Може и като партия да са 2 %. Но може току виж да станат и 4 % и гласа да се чуе. А любителите на протести могат да си врякат отвън по примера на кучето дето си лаело, а кервана.....

#14 kakao 12.11.2012 в 09:01:50

Жалка работа Витков беше култов музикант. Сега е напълно компрометиран помияр. То не беше водене на малоумни предавания, то не беше пародийно влизане в политката... За съжлаение тотално неориентираните алкохолизирани тъпанари, които са се блъскали в погото на концертите му (плюс още някои хора с по три мозъчни клетки) като нищо ще гласуват за него. Без да разбират, че това популистко нищо е просто купено, за да разсейва гласове.

#15 Оня Дето Го Трият 12.11.2012 в 09:25:52

какао Нека не е Светльо - застани ти на негово място, нямам нищо против да видя теб там. Значи ако стари политиции правят партии (Яне, Кунева) сте против. Ако някой нов прави партия (например тази) пак сте против, щото разсейвал гласове. От кого ги разсейва - от ГЕРБ и БСП? Ти си за тях? Значи към всичко сте против, а после мрънкяте, че всичко си оставало едно и също и нищо не се променя Ми ок, нека не е тоя Светльо, нека е някой от вас, недоволните.

#17 Bobby_gBG 12.11.2012 в 10:07:32

Оня ти малко сам себе си охрани щото и ти принципно ги ръсиш същите "всички са маскари"... Но поне за Светльо май ще гласуваш, а? Протестен вот. Викаш писна ти да си преразпределят гласа ти?

#19 kakao 12.11.2012 в 10:19:43

В webcafe.bg изказвам мнение. Не желая да влизам в дискусии с коментиращи, които не са на нивото ми

#20 Оня Дето Го Трият 12.11.2012 в 10:26:34

Ами поне ни покажи ниво тогава

#21 lele male 12.11.2012 в 10:34:00

Има време до изборите... и участниците в цирковата програма се увеличават... Симпатизирам на Светльо, но нека първо излезе платформата им...

Новините

Най-четените