РБ обсъждат за президент Гроздан Караджов и Трайчо Трайков

Реформаторският блок ще обсъжда номинациите си за президентските избори до 20 юли. Засега станаха известни две от номинираните имена - това на депутата Гроздан Караджов и на бившия министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков. Двамата са издигнати от Гражданския съвет към РБ. Това съобщи във Велико Търново заместник-председателят на Народното събрание Иван Иванов.

По думите му двамата номинирани са почтени и евроатлантически ориентирани хора, които са надпартийни кандидатури.

След 20 юли кандидатурите ще бъдат предоставени за разглеждане на председателския съвет на Реформаторския блок, както и на Изпълнителния съвет, който следва да ги утвърди.

Според Иван Иванов дискусията между ГЕРБ и БСП за датата на президентските избори има за цел да отвлече вниманието от имената на личностите, които ще участват в президентската надпревара.

Той прогнозира, че кандидатът на ГЕРБ за президентските избори ще бъде политик, чиято първа буква на малкото име, съвпада с първата буква на второто му име, но отказа да коментира в коя част на азбуката са буквите.

Иванов посочи, че БСП и АБВ ще се представят силно на президентските избори, ако заложат на утвърдена надпартийна кандидатура.

#1 Winora 12.07.2016 в 19:48:16

Ама верно ли, Гроздан Караджов? Ами защо не направо Иван Костов?

#2 Nikkor 13.07.2016 в 12:19:42

Ам къде е Простко Простков?

Новините

Най-четените