Даниел Митов плаши с изолация, ако Радев стане президент

Ако Румен Радев стане президент, той ще се окаже в международна изолация, защото е заел руската позиция за Крим. Това стана ясно от думите на външния министър Даниел Митов пред bTV.

„С тази позиция той срути цялата система на международните отношения и така даде аванс на политиката на силата", подчерта Митов, добавяйки, че точно с такъв тип отношение са започвали световните войни.

По думите му интересът на България по отношение на санкциите срещу Русия е да защитаваме международното право, тъй като то пази малките държави от посегателствата на големите. „Ами ако някой реши да си забие флага в някой български регион и реши да организира референдум там?", запита външният министър, правейки паралел с Крим.

„Ако г-н Радев изяви такава позиция на среща на държавни ръководители, следващият етап е пълна изолация на България. Никой няма да иска да се вижда с него, ще ходи на лов в Централна Азия, ще бракониерства там", каза Даниел Митов.

Митов повтори позицията на Борисов и кандидата за президент на ГЕРБ Цецка Цачева, че Радев не е независим кандидат. Той призова на балотажа да се гласува за Цачева. На въпрос за това, че Цачева също иска падане на санкциите срещу Русия, Митов коментира, че вероятно тя е "преоценила" позицията си.

#1 vayk 08.11.2016 в 20:38:15

Тоя пухльо може и да се задържи още една седмица на власт.

#2 dedo adji 08.11.2016 в 23:43:09

Тоя загубеняк да се хване под ръчичка с трайчо и плювналиев и да ходят в брюксел, да не мърсят въздуха тук. По-евтино ще излезе България да им плаща евро дупетатски заплати, но със задължително условие да не си отварят устата. Ако някой го вземе на сериозно може да ни вкара във война.

#3 altavista 09.11.2016 в 11:58:51

Малей...страх

#4 Nikkor 09.11.2016 в 12:00:42

Момчето е бетер Цецка.

#6 boian 09.11.2016 в 14:25:22

Ще пресолят манджата с тези заплахи. Да вземат пример от САЩ. Всички заплахи, клетви и заклинания само помогнаха на Тръмп. Даже и на некви шамани бяха платили да подскачат по телевизията. Жалка работа. Митов е по-добре да спре да "помага" на Цачева. Той, вече , каквото можа, направи с Кристалина Георгиева. Айде няма нужда от повече акъл от него.

#7 sim4o 09.11.2016 в 16:24:14

Ако Цецка не бъде избрана няма да има Коледа и Нова Година!

Новините

Най-четените