Рашидов не иска контрапротест в своя защита

Министърът на културата Вежди Рашидов настоя да няма контрапротест в негова защита, планиран в неделя пред парламента от 14:00 часа. Събитието се организира в социалната мрежа Facebook, за момента с над 600 заявили присъствие, след като снощи няколкостотин противници на Рашидов и творчески дейци поискаха оставката му.

Те скандираха „оставка", залепваха си върху устите 100-левова банкнота с лика на Рашидов, както и стикери Je Suis Kukuzel. Някои носеха и прочутата сентенция на Радой Ралин, че не го е страх от министъра на културата, а от културата на министъра. Недоволните събраха 8 кг жълти стотинки, с които да платят оставката на Рашидов.

Акцията ПейWithMe, зад която застана протестна мрежа, тръгна след „великодушното" предложение на Рашидов от ефира на bTV да даде 100 лева на хориста Георги Петров, за да спре с критиките заради представянето без пари на хор „Йоан Кукузел" в Париж, заради които бе изключен.

„Министърът благодари на всички, които в последните дни изразиха подкрепата си за него и за това, което той и неговият екип правят за българската култура. Вежди Рашидов е дълбоко убеден, че не бива да се противопоставят едни хора на други хора, гласи съобщението", съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата.

Междувременно Съюзът на българските художници излезе с прочувствена декларация в защита на Рашидов, описвайки го като министърът с най-голям принос в сектора за последите 20 години.

Същото призовава и групата във Facebook в защита на Рашидов, която призовава "да застанем до министъра на културата, който направи за България това, което никой друг не е правил до сега".

 

#1 HiFresh 24.04.2015 в 18:44:14

Между протестиращите виждам някои, които мога да нареча кукундели (не кукузели), защото лицата им са ми познати от т.н. февруарски протести и други подобни "социално"режисирани постановки. Носят плакатчета, надули са бузи и радост - имаме си тема за протест. Че министър Рашидов си има специфичен изказ и, че в случая се е изпуснал - хайде сега оставка. Той е направо престъпник - пуши пури, пие уйски и е имал пари в КТБ. Ами да се подаде оставката и да го замести м-р Деянов например. А за наглеци от сорта на Местан, Бисеров, Волен, Бареков, Станишев и подобните измекяри тишина!? За тоталната корупция в българския съд, прокулатура, следствие и МВР - пак си пасувате. Помните ли по времето на Костов таксиджиите и "България уби дете"? Ако искате реформи и нещо да потръгне протестирайте пред тези гнили институции - говоря на т.н. Протестна мрежа. Този път не ви подкрепям.

#3 VK 24.04.2015 в 21:57:44

Немате спиране! "протестна мрежа, тръгна след „великодушното" предложение на Рашидов от ефира на bTV да даде 100 лева на хориста Георги Петров, за да спре с критиките заради представянето без пари на хор „Йоан Кукузел" в Париж..." Ми много е решил да даде! За тоа келеш, а и всички, дето реват в негова подкрепа, и 2 стинки са много! Как само един или двама от коментиращите целия тоа цирк, се оказаха хора с акъл , а не латерни. Говоря за всичките публикации. Ми оня келеш, като не му отърва хонорара ( или липсата на такъв) сливи ли имаше в устата, та не отказа , па и целия хор, ангажимента? Тоя , дето договаря участието, и той ли си загуби граматиката , та не поиска повече кинти, като си знае народа? Ма не, В. Рашидов е крив, че не им платил ! Гаче ли той плаща , с неговите си пари! Да не ги е канил на кръчмата, да му пеят на ушото, та да им лепи кинти по челата? Верно, от джоба си ли да им плати ? Ми, ако не е според редовни документи и законови разпоредби, нали утре ще го вкарат в затвора! За разхищение на държавни средства! Всички приказки за кинти са си на мястото преди ангажимента. След това са мръсни, долни, платени келешлъци. Ама папагалите не спряха да грачат срещу министъра.... Па и протести и оставки искат! Нагли, та нагли! Като гледам кой е в хора на протестиращите, с две ръце подкрепям Вежди Рашидов! Ако аз бях на негово място, приказките за 100-те лева щеха да са "похвално слово" в сравнение с това, което бих наприказвал по повод изцепките на Жорето!

Новините

Най-четените