Лиляна Павлова оцени новия си пост като "достоен"

Предложената за министър на българското председателство на ЕС Лиляна Павлова оцени като "достоен" ресора, който трябва да поеме в новото правителство на ГЕРБ и "Обединените патриоти".

"Председателството е много важен приоритет за България", каза тя в лаконичен коментар пред журналисти преди гласуването в Народното събрание.

Недопускането на Павлова до нов мандат като министър на регионалното развитие в кабинета "Борисов 3" се оказа най-голямата изненада от списъка с имената, представен в сряда.

Не е ясно и какво ще е бъдещето й е състава на правителството след 1 юли 2018 г., когато приключва председателството на България на Съвета на ЕС.

Изненадан от рокадата се оказа и наследникът на Павлова - Николай Нанков, който беше дългогодишен заместник-министър в МРРБ.

"И аз очаквах Лиляна Павлова да оглави Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Премиерът е номинирал кандидатите, не е редно аз да коментирам", каза още той в кулоарите на парламента.

Нанков посочи, че е получил съвети за бъдещата си работа от Лиляна Павлова и се надява "приятелските им отношения да се запазят". Той отказа да разкрие какви са причините за смяната на титуляря в МРРБ в последния момент.

#1 Гризли 04.05.2017 в 12:19:42

"Не е ясно и какво ще е бъдещето й е състава на правителството след 1 юли 2018 г., когато приключва председателството на България на Съвета на ЕС." Тъмно ще е, тъмно... ГЕРБ досега нищо не направиха за подготовката на председателството ни. От БСП видяха клопката и много умно им отказаха техен човек да се занимава с това. И сега се разчита на уж успешен министър да им свърши работата, за която няма нито време, нито подготовка. Просто Лилито ще изгори като факел, след като по разбираеми причини нещата с председателството не вървят добре. Въпросът е дали го знае отсега и за какво е готова да се жертва...

#2 Люба6а 04.05.2017 в 15:19:47

баси комунистическата пачавре*тина...червените свини гладни не седят-все има каки лайна да плюскат

Новините

Най-четените