БСП иска помощ от "Атака" и АБВ заради дълга

Председателят на БСП Михаил Миков покани депутатите от АБВ и "Атака" да подкрепят протеста на левицата срещу ратификацията на държавния дълг от 8 млрд. евро.

Парламентарната група на БСП-Лява България вече е събрала подписи от всички 39 депутати, но няма нужната подкрепа с мнозинство от 48 народни представители, за да сезира Конституционния съд, както анонсира по-рано този месец.

"Ще продължим опитите да ангажираме достатъчно подписи в искането до Конституционния съд по дълга. АБВ и "Атака", основно към тях е адресирана нашата покана, нормално след заявките, които се чуха в публичното пространство и техните позиции по отношение на заема, това е съвсем искрена покана", каза Михаил Миков, цитиран от БНР.

Дългът беше одобрен след тежки дебати в края на февруари под заплахата за оставка на министъра на финансите Владислав Горанов. "Против" гласуваха само от БСП-Лява България, "Атака", независимият депутат Велизар Енчев и един депутат от "Патриотичния фронт" (още 12 от групата им гласуваха "въздържал се").

От АБВ обаче гласуваха единно "за" дълга заради обещание от страна на Горанов да не поема дълга в целия му размер.

Това стана причина за хода с демонстративната оставка на Георги Първанов от председателския пост в АБВ, с признание за "политическа грешка" заради подкрепата за заема.

#1 Ben Peterson.1955143991439220 26.06.2017 в 13:54:32

Здравейте, Аз съм доктор Бен Питърсън, заемодател на частни заеми, който дава времеви възможности за заеми. Имате ли някакви финансови затруднения? Нуждае се от заем за консолидиране на дълга, при 2% строителство, кредит за недвижими имоти, рефинансиране, лични, бизнес цели или спешни пари? Вие сте бизнесмен или жени, които мислят за разширяване на вашия бизнес предлагат кредитиране от всякакъв вид. Ако се интересувате, свържете се с нас днес (24hoursloanservices@gmail.com)

Новините

Най-четените