Борисов: Голяма грешка е да се изкарва армия срещу мигранти

"Не можем да гледаме със злорадство как жени и деца ги размятат по границите Голяма грешка е да се изкарва армия срещу тези хора. Решението е изнесен център на сигурност, който всички ние да плащаме, който да е извън територията на Европа." Това заяви българският премиер Бойко Борисов, преди да потегли за среща с турския президент Реджеп Таип Ердоган.

Двамата ще обсъдят ситуацията около увеличаващия се приток от мигранти от Турция, както и нарастващото напрежение между Турция и Европейския съюз през последните дни по темата. Борисов акцентира на това, че желанието му е добросъседските и приятелски отношения между двете държави да продължат както досега.

Борисов даде акцент върху грозните кадри по гръцко-турската граница, на които се виждаше как армията е изправена срещу бежанците, като според него това е било грешка. Премиерът даже се възмути, че "ние дислоцираме повече сили на другата граница - шенгенската (с Гърция - б.р.), просто е обидно за нас".

По думите му конфликтът в близост до българската граница влияе върху растежа на икономиката и бизнеса. Като се добави и сегашният щам на грипа, плюс коронавируса, "нещата могат да станат в един момент и драматични".

"Такива конфликти са голяма бомба за в бъдеще. Влияят върху растежа, бизнеса, икономиката, туризма. А когато имаме този щам на сегашния грип плюс коронавируса, нещата в един момент могат да станат драматични... Отивам на приятелска вечеря с мой колега и приятел, който до момента проведе четири разговора - с Тръмп, Меркел, Борисов и след мен с Макрон... Ще искам да продължим приятелските и добрите междусъседски отношения“, каза министър-председателят.

Борисов отново припомни вече заявената позиция на страната ни за изнесен център, извън територията на ЕС, където да пребивават мигрантите.

Премиерът обяви, че във връзка със ситуацията с коронавируса е договорена доставка на 2000 маски от Нидерландия, а Турция ще бъде помолена за съдействие за доставка на защитни облекла.

Министър-председателят изтъкна, че дори и днес България има нулева нелегална миграция и страната ни има перфектни отношения с граничните служби и министерства на Турция и Гърция.

#1 explorer 02.03.2020 в 17:48:29

Не мога да разбера, защо не го каже на шкембе войвода в очите, а си играят на доброто и лошото ченге

#2 http 02.03.2020 в 19:42:32

А как е най - добре? С хляб и сол, нагъзени и с вазелин в ръка???? Нека има охрана на границата, защо трябва тази паплач, тръгнала за не знам си къде, без намерение да се труди, а да паразитира, да бъде подслонявана някъде????

#4 GETI 02.03.2020 в 21:44:57

https://www.facebook.com/watch/?v=227582575066690

#5 http 02.03.2020 в 21:52:13

Давайте минуси, идиоти заблудени. Даже си осиновете няколко, да си имате...

#6 Nenimir 02.03.2020 в 22:12:20

Никакво пускане, който иска да пресече нелегално границата откос в тиквата и това е. Дошли някакви си, без паспорти, или просто защото така са решили и хайде ни вземете. И аз искам е така да отида в Нова Зеландия и да кажа, че не се живее вече от простотията на нашето правителство и че искам да остана там, дали ще ме оставят. Евалата на Византийците, само така.

#7 deowin 02.03.2020 в 22:27:40

>И аз искам е така да отида в Нова Зеландия Закъснял си с два века. Но, да, именно имигранти са създали обществата, по които днес копнееш - Нова Зеландия, Австралия, САЩ. За разлика от съвременните имигранти от Близкия Изток, онези тогава са били най-вече престъпници, затворници, бегълци и прочие изгнаници от родните си държави, дошли са с оръжия и са унищожили безмилостно местното население, което не е било толкова технически развито.

#9 deowin 02.03.2020 в 23:45:16

>А съвременните са? Представителна извадка от местното население на Сирия, а тя има качествено различен характеристичен профил от този на обществената утайка на европейските общества през 16-18 век, с които основно са били заселени затворническите колонии - Австралия, Северна Америка. >Лекари, учители и лауреати на Нобел за мир? Според мен дефиницията на "наистина много тъп" е именно неумението да видиш и разгледаш нещо различно от две и точно две възможности - черно или бяло, престъпници или нобелови лауреати, заради който краен умствен недостиг се ограничаваш в банални грешни дихотомии. Апропо, помня една статия от периода на голямата вълна на сирийски бежанци преди 2-3 години, която показваше, че образователния профил на бежанците е по-силен от средностатистическия в приемните европейски страни. Естествено, още тогава напълно я игнорирахте, защото не ви пасна на дневния ред. А дневният ви ред е, както на всяка отрепка, екстернализирането на собствената мизерия чрез преместването на отговорността към някакви други хора, някои набедени за лоши "те". По възможност най-слаби и уязвими, такива, които не могат да се защитят дори от слаботелесни отрепки като теб, чието единствено предимство е това, че се е случило да се родиш в държава, в която днес няма гражданска война и стандартът на живот не е ужасен. За всичко което ти, естествено, нямаш точно никаква заслуга. Имал си само късмет, късмет, който бежанците са нямали.

#10 dedo adji 02.03.2020 в 23:59:02

Бойко добре играе играта добро и лошо ченге. Било грешка да се ангажира армията, но дебелунгерът не може да я дислоцира на своя глава. А в това време той прави мили очи на султана. Правилно. На него няма да простят това, което прощават на гърците. Заради един Динко, който дори не ги насиняваше, вдигнаха шум до Бога и до ВВС, гърците ги бият с водни оръдия и сълзлив газ и никой нищо не им казва. И, тоя път ще се съглася със соросоидите, че е виновен Путин. Защото помогна на Асад да поизтреби малко гаджали и Ердоган реагира чисто по европейски. Понеже не може да изнуди Путин, изнудва кекавата Европа. Тая паплач не е тръгнала самичка. Някой, кой ли, аджеба, им е казал: "Отварям ви границата, вървете в Европа, там ще ви приемат в тризвезден хотел със шведска маса. ". И им е осигурил транспорт до границата. Засега само на 10-15 000, за сплашване. И някой е пуснал и българска пропаганда. Гледах по ТВ един амуджа каза "Не искаме през България, там бият жестоко". Което не е вярно, но е добре да се разпространява между амуджите.

#11 Онуфрий 03.03.2020 в 00:11:39

Апропо, помня една статия от периода на голямата вълна на сирийски бежанци преди 2-3 години, която показваше, че образователния профил на бежанците е по-силен от средностатистическия в приемните европейски страни. ================================================ Това може да е вярно, НО само за сирийските бежанци, които и тогава бяха около 20-25% от всички. Силно се съмнявам, че същото се отнася за афганистанци, пакистанци и прочие мигранти (не бежанци!). Истината е, че и сега сирийците са малцинство сред струпаните на границата, ако въобще има. И сега пак са без документи. Това са икономически мигранти, а не бежанци! Да не збравяме все пак, че преди да влезем в ЕС и ние не можехме да се движим без визи из Европа.

#12 dedo adji 03.03.2020 в 00:22:34

... обществената утайка на европейските общества през 16-18 век, с които основно са били заселени затворническите колонии - Австралия, Северна Америка ... Прасчо, позаинтересувай се от историята на родината си. Първите заселници на САЩ са били пуритани и квакери, заселени с кралски харти, като Уилям Пен, основателя на Пенсилвания. Много по-късно са започнали да депортират престъпници. А Австралия и Нова Зеландия тогава са били още непознати. И са заселени главно с бракониери, посегнали на неприкосновения дивеч на лордовете и шотландски и ирландски бунтовници с/у английското "присъствие". И досега там има ярко изразени анти английски настроения. Бил съм свидетел. А повече от половината от съвременните скакалци идват не от Сирия, страна с древна култура, унищожена от арабите, а от Афганистан, Пакистан, Сомалия, Либия, Алжир... И за тебе те са по-образовани от европейците, защото са завладели германската рап култура. Високи критерии имаш.

#13 deowin 03.03.2020 в 00:27:52

>Това са икономически мигранти, а не бежанци! При все, охотно бих се обзаложил, че характеристичният профил на тези мигранти все още е качествено по-добър от този на паплачта, която европейците са изпращали в затворническите си колонии в Австралия и Северна Америка. А именно тази паплач е сътворила обществата, по които хора като Nenimir днес копнеят. Тоест, той поне си го признава. Останалите нямате дори доблестта да си го признаете.

#14 реалист 03.03.2020 в 00:32:12

deowine, За Нова Зеландия не знам, сигурно си бил там, когато са избивали местните и затова си мълча. Но за умните сирийци ще кажа, че е малко пресилено. Бях в комисия за оценка на PhD тезиси на сирийци в Германия и се потресох. Първо от тъпотата им, а после от твърде меката реакция на немските колеги. За много от тях сириец е почти същото като кубинец или руски войник. Имах чувството, че накрая ще вдигнат юмруци и ще запеят Интернационала.

#15 deowin 03.03.2020 в 00:50:54

>PhD тезиси на сирийци Не съм особено сигурен колко достоверно е твърдението ти, след като с него сам оборваш хипотезата, че сирийските бежанци са необразовани варвари - очевидно за да защитаваш докторантура, ако ще да е супер некадърно и в Свищовския университет, първо трябва да си минал през 4-5 години бакалавър и магистратура, а преди това - през средно училище и гимназия. Което само по себе си и независимо от нивото на всички тези образователни институции е много, ама адски много по-високо ниво от това на западните колонизатори на Америка и Австралия.

#16 реалист 03.03.2020 в 01:18:44

deowin, само възпитанието ми, което със сигурност е по-лошо от това на сирийци и хора от първобитно-общинния строй, ми пречи да кажа какво мисля за теб и подвизите ти по форумите.

#17 dedo adji 03.03.2020 в 01:20:02

Прасчо, прасчо, пак ти казвам, понаучи историята на избраната си родина, да не се излагаш, не пред чужденците, а пред своите. То и твоите сигурно толкова я знаят, ама нейсе. Затворнически колонии не е имало, това не ти е ГУЛАГ. Депортираните просто са ги хвърляли на брега и оставяли да се трепят. И тая "паплач" е основала 6 от 8-те университета от Ivy League преди американската революция. Съвременната афроазиатска паплач с високия характеристичен профил няма нужда да основава нищо, в Европа всичко е основано преди столетия Тя основава рап школи и медресета. И се присламчва във всички европейски институции с големи претенции. В това кафене имаше статия за една пакистанка първо поколение, член на камарата на лордовете. Равностойна на мисис Тачър. Нютън не е бил удостоен с членство, обикновен сър. Нито сър Елтън Джон, нито сър Пол Маккартни. Какви заслуги е имала тая ханъма?

Новините

Най-четените