Рашидов: "ГЕРБ трябва да приеме 300 хиляди гласа от ДПС"

„Ако цената на това ГЕРБ да продължи да управлява е да приеме 300 000 гласа от ДПС, то трябва да го направи". Това обясни министърът на културата Вежди Рашидов в интервю за Нова телевизия.

Рашидов заяви, че „ДПС е подкрепило Пламен Орешарски, за да преброи гласовете си и да може след това да организира политическо брокерство на 300 000 гласа за втория тур".

"300 000 гласа ще отидат там където каже ръководството, каза министърът на културата.

Според него дори и приемането на гласовете от ДПС да изглежда морално укоримо, то това е част от политическата игра.

"Политиката е машина за управление и всякакви движения може да има. ДПС е българска партия, независимо дали ни харесва или не", каза още Рашидов."За съжаление или за радост, там седят икономически, големи интереси", коментира Рашидов.

"Задкулисни групи работят много в България и какво се правим ние на ощипани моми. Те са повечко, няма основна. когато медиите са собственост на определена група, за каква свобода искате да говорим", каза още министърът на културата. По думите му вълните, темите, с които се занимават медиите, са много, но "на тези избори с Делян Пеевски никой не се занимава".

#1 TheRock 21.10.2016 в 13:45:39

"Ние оставихме всички мангизи да минават през банката на тоя л....р, на Доган парите да текат, спокойно да се управлява заради един медиен комфорт и сега разбрахме, че това са едни гадове, които ни изпързаляха“, казва Вежди Решадов. "Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, "да му е...". Всички ли сте роби на такъв изрод, нямате ли смелост... Как е станал този боклук мултимилиардер на 20 години и е изкупил всички хора и за 1000 лева заплата всички му слугуват“, възмущава се още Рашидов. "Няма медии. Аз оня ден се обаждам на Валя Велева и казвам – искам да направя интервю, а тя казва: о, моля ти се недей. После звъня в "Стандарт“ на Славка (Бозукова – гл. редактор на изданието – б.а.), нарочно го правя... Петьо Блъсков изцяло се е продал. Останаха "Дневник“, "Капитал“, в. "Сега" - така останаха независими, но те ще ги задушат. На Сашо Дончев (собственик на в. "Сега" – бел.ред.) не му пука, защото вестникът му е бутиков.“ По-нататък Вежди Рашидов се чуди защо журналистите се продават. "Аз не съм против вас (репортерите – бел.ред.), но срещу 1000 лева кремирате майките си. Не може да кремирате най-милото си – морала си.“ Рашидов е недоволен, че медиите са започнали да го плюят като е паднал от власт, стана ясно от думите му. "Пише - 2 млн. лв. синът на Вежди лапнал от Лувъра или Вежди ходи по курви, гарнирано със снимка на моите внучки“. Рашидов обяснява и за медийния комфорт по времето на ГЕРБ. "По мое време г-н Борисов направи голяма грешка. Какво направи той – на него му трябваше медиен комфорт. Това са на Доган вестници. Ако смятате, че този фес не ви управлява, селски от Дръндар – то това ви е нацията на 1300 години, да ви е.а циганската нация – това го напишете, ама няма да посмеете. Това са парите на Доган и на двама шейхове от Оман. Ако толкова не знаете какво седи в банката. Банката (КТБ - бел.ред.) е собственик на вестниците, а Делян Пеевски е боздуганът с майка си отпред. Те перат едни пари.“ http://www.mediapool.bg/parite-na-dogan-upravlyavat-peevski-e-bozduganat-news209632.html ========== Да приеме викаш, един рязан!

#2 Шамито 21.10.2016 в 15:33:05

И що бре?Като благодарност че ГЕРБ бламираха техният избор на Ореха?Още ли си търсиш загубените милиони?Образът на интелектуалеца простак.С извинение.

Новините

Най-четените