Защо им е талант?

Женските спортове стават все по-популярни, а красивите участнички винаги се отразяват добре на интереса на медиите и феновете към една или друга дисциплина. За някои „спортове", които са част от шоу бизнеса талантът няма кой знае какво значение, стига феновете да пълнят залите заради една или друга красавица.

Естествено, в сериозните спортове като тениса или ските най-важен е талантът и уменията, но красотата никога не вреди - Мария Шарапова и Линдзи Вон са идеалното доказателство за това.

Американското издание Sportslife публикува противоречива селекция от спортистки, които са подбрани по интересен критерий - специалистите са единодушни, че на тези дами им липсва талант за спорта, но пък те успяват винаги да привлекат сериозна аудитория. Т.е, те попадат в третата категория от категоризацията на изданието - без талант, но вече със спортна слава. В другите две влизат дамите, за които външният вид няма никакво значение за спортните им постижения и спортистките, които съчетават успешно и двете - талант и красота.

Част от тези спортистки не са кой знае колко известни извън Щатите, но кой знае, това може скоро да се промени. А и тук присъстват „спортове" като кеча, за които всички знаят, че всеки турнир е предварително режисиран театър, но въпреки това публиката не намалява.

В селекцията са намерили място и спортисти, които се оттеглиха от големите надпревари, но феновете им не могат да ги забравят.

Новините

Най-четените