Венгер: Бяхме нервни, трябваше да спечелим

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер обясни, че играчите му били твърде нервни в снощния мач срещу Манчестър Юнайтед и затова не успели да стигнат до победата. Двамата тима създадоха твърде малко голови положения и взеха по една точка.

За Арсенал обаче това е глътка свеж въздух, тъй като в предишния кръг тимът беше разгромен с 5:1 от Ливърпул.

„Усетих, че момчетата играха малко нервно, да - обясни Венгер. - Но това не ме притеснява, тъй като беше нормално да реагираме така, все пак, в предишния мач получихме пет гола... нормално е след такъв мач да има реакция.

„Понякога, колкото и да атакуваш, не можеш да вкараш, защото съперникът ти се е посветил на това да не допусне гол. Юнайтед донякъде ограничи играта ни в нападение и това се усети.

„Записахме два слаби мача, но все още сме в позиция, която ни позволява да се борим за титлата. Срещу Юнайтед загубихме две точки, както и шанса да оглавим класирането във Висшата лига, но тази точка ни запази място в битката в челото.

„Минахме два трудни мача срещу Ливърпул и Юнайтед, сега трябва да печелим следващите си срещи. Срещу Юнайтед доминирахме на терена и трябваше да спечелим, но защитата на съперника много ограничи шансовете ни да вкараме гол. А и да не забравяме, че Юнайтед има играчи, които са много опасни при контраатаки, така че трябваше да внимаваме и за тях."

Новините

Най-четените