Сеск Фабрегас до последно под въпрос за Барселона

Капитанът на Арсенал Сеск Фабрегас до последно ще бъде под въпрос за двубоя с Барселона от Шампионската лига. Това призна мениджърът на „артилеристите" Арсен Венгер. Осминафиналната среща-реванш е утре вечер от 21,45 ч. на стадион „Ноу Камп". Арсенал има преднина от 2:1 след първия мач и дори равенство ще е достатъчно, за да продължи напред. Фабрегас обаче получи контузия в мач със Стоук Сити във Висшата лига в края на февруари и вече десетина дни е извън игра.

„Фабрегас? Неговото състояние не е оптимално, но той ще мине късен фитнес тест и всичко ще стане ясно часове преди мача", обясни Венгер.

Двубоят със сигурност пропускат Алекс Сонг, Тио Уолкът и Робин ван Перси, които са контузени.

На линия обаче е 19-годишният Джак Уилшър за когото също се появиха съмнения, че може да пропусне срещата заради травма от мача със Съндърланд в събота. „Не съм контузен, имам няколко натъртвания, но нищо сериозно. Ще бъда готов за мача с Барселона", обяви още вчера в профила си в Twitter Уилшър.

Той демонстрира и вяра, че ако тимът му отстрани Барселона може дори да спечели Шампионската лига. „Ние знаем, че може да победим в Барселона, а ако отстраним каталунците, може да спечелим и турнира", сподели 19-годишният футболист.

„Ние ще излезем спокойни на „Ноу Камп". За нас ще бъде от изключително важно значение да се защитаваме добре и да ги изненадаме на контраатаки. Ако успеем да вкараме гол, те със сигурност ще бъдат много притеснени", каза още Джак Уилшър.

Мениджърът Арсен Венгер пък бе категоричен, че тимът няма да излезе с мисълта да пази равенство, защото това би било самоубийство. „Не може да си позволим да излезем и да пазим равенство на „Ноу Камп". Това ще бъде изключително рисковано", сподели французинът.

„В първия мач показахме характер и обърнахме развоя на мача. Сега е отново време да бъдем изключително концентрирани и да се раздадем. Ние трябва да се възползваме от нашите шансове, защото пропуските ще ни струват много скъпо", каза още Арсен Венгер.

Новините

Най-четените