И Холи Холм е победена! Миша Тейт е новата шампионка

Холи Холм катастрофира още при първата си защита на титлата. Миша Тейт е новата шампионка в категория до 61 кг в женската дивизия на UFC, след като спечели комейнивента на UFC 196.

Това бе първа защита за Холм след победата й над Ронда Раузи през ноември миналата година. Тейт нанесе и първо поражение изобщо в мма кариерата на Холм след 10 последователни победи за Дъщерята на свещеника.

През целия двубой Тейт търсеше начин да свали Холм и да приключи мача с ключ. Холи успешно отразяваше опитите за тейкдаун на Тейт в първия рунд. Във втория обаче Миша успя да я свали на земята, но Холм успя да се измъкне от ключа.

В рундове 3 и 4 положението не се промени. В четвъртия Холи продължаваше да стои добре и да отразява всеки опит за сваляне на двубоя на земята.

Така дойде петият и последен рунд. Оставаше минута и половина до края на двубоя. С красиво движение Тейт успя да мине зад Холм, качи се на гърба й и заключи ръцете си под брадичката й.

Холи се опита да се освободи, тръшвайки Миша на земята, но Тейт не пусна ключа и удуши шампионката, принуждавайки Джон Макарти да спре двубоя и да обяви, че имаме нова шампионка.

29-годишната Тейт е бивша шампионка на Strikeforce и вече има статистика от 18 победи и пет загуби. Очаква се първата защита на титлата за Тейт да е срещу бившата шампионка Ронда Раузи. Рауди има спечели и двата предишни сблъсъка с Тейт.

В мейнивента на вечерта пък Нейт Диаз постигна победа над шампиона в категория „перо” Конър Макгрегър точно със същия ключ. Ирландецът трябваше да се бие с Рафаел дос Анхос за титлата в леката категория и да стане единственият човек с две титли, но бразилецът счупи крака си на тренировъчния лагер.

Тогава Диаз бе повикан на пожар и Нейт се съгласи. Двубоят се игра на 75 кг, което е две категории над оригиналната на Макгрегър и това си личеше.

Диаз търсеше възможност за тейкдаун още от началото, а Конър нанасяше добри удари в стойка. В края на първи рунд Нейт успя да свали двубоя на земята, завършвайки рунда добре.

Във втория Макгрегър отново се движеше добре, но отново в края бе свален на земята. Диаз се оказа отгоре, нанасяше тежки удари по лицето на Конър. Иралндецът бе принуден да обърне гърба си към него и това позволи на Нейт да го удуши.

„Не съм изненадан, кучи синове. Имаме нов крал”, каза Диаз след победата си.

„Беше ефективен, а аз – не. Приех този шанс, но не се получи”, сподели пък Макгрегър.

Това бе първа загуба за Макгрегър (19-3) от 2010 година насам, като и трите му поражения са след събмишън. 30-годишният Диаз пък вече има 20 победи и 10 загуби.

#1 partci 06.03.2016 в 17:33:13

Note to self - не отваряй webcafe след UFC. Спойлнах си гореупоменатия мач доста тежко. Последните два мача бяха страхотни и с невероятни finisher-и и адски надъхана публика (особено когато Miesha спечели). Уникално неадекватно решение за мача на Tom Lawlor и Corey Anderson - първият рунд Filthy го взе с лекота, вторият бе на кантар, третият чисто бе за Anderson и накрая съдиите да отсъдят и категорично и трите за Corey? Айде по-сериозно. Грозна промоция за по-младия атлет. Издразних се неимоверно.

#3 boris 06.03.2016 в 19:36:49

Браво кафето, че ни информирате. От вашият сайт разбрах, че имало и такъв спорт.

#5 partci 06.03.2016 в 19:40:23

Според специалисти, Холи през годините е тренирана/тренирала само и единствено в това да може да бие Ронда и оттам си пати срещу стилове като този на Миша, специално в частта със свалянето на земята, от което и Холи си изпати накрая (и почти беше взела-дала втория рунд) с Rear Naked Choke-a. Победата на Тейт е добра новина за Ронда, защото за нея тя е по-лесна за преодоляване като стил от Холи. Въобще, трите са в някакъв много странен триъгълник от стилове.

Новините

Най-четените