Дяков наказан само за един мач

Дисциплинарната комисия на БФС наказа за един мач капитана на Лудогорец Светослав Дяков за това, че наплю Борислав Стойчев в края на мача с Левски. По-късно националът се извини за постъпката си, която той нарече „много голяма грешка".

Дяков ще трябва да плати и глоба от 200 лева.

В този случай обаче БФС не спази разпорежданията на собствения си Дисциплинарен правилник, според който Дяков трябва да бъде наказан за два мача. От БФС твърдят, че Дяков е наказан по чл. 22, ал. 1, точка И, която предвижда наказание от един мач за „наплюване на съперник или друго лице в игрова обстановка". Дяков обаче наплю Стойчев при спряна игра - за това нарушение санкцията е спиране на правата на играча за два мача и глоба 400 лева, т.е наказанието е два пъти по-тежко.

Дисциплинарната комисия на БФС глоби Левски с 4000 лева за хвърлени бомбички и други предмети. Същата глоба получава и Берое, а ЦСКА и Ботев са глобени с по 2000 лева, също за бомбички.

Комисията на БФС отложи решението си за плакатите „УЕФА Мафия. Кажете „да" на расизма", издигнати от публиката на Левски, които стигнаха и до европейските медии. Мотивът е, че трябва да се събере допълнителна информация за инцидента.

Новините

Най-четените