В Реал недоволни от разследване срещу Моуриньо

Ръководството на Реал (Мадрид) изрази недоволството си от започналото разследване срещу треньора на тима Жозе Моуриньо. Седмица след втория мач между „лос меренгес" и Барселона за Суперкупата испанската кралска федерация промени първоначалното си намерение и обяви, че ще разследва скандала между португалеца и помощник треньора на Барселона Тито Вилянова.

Минути преди последния съдийски сигнал двата тима се сдърпаха след грубо нарушение на Марсело срещу Сеск Фабрегас. По време на разправиите Моуриньо бръкна с пръст в окото на Вилянова, който не му остана длъжен и отвърна с побутване.

Ден след двубоя от федерацията заявиха, че скандала между щабовете не е отразен в съдийския доклад и затова няма да има последствия. Вчера обаче ръководителите размислиха и започнаха разследване срещу Моуриньо и Вилянова.

„Реал (Мадрид) изразява своята изненада от започването на разследването пет дни след края на срещата и само няколко часа след като президентът на Барселона Сандро Росей публично поиска федерацията да предприеме някакви действия", се казва в официалната позиция на „белите" публикувана на сайта на клуба.

„Реал (Мадрид) настоява разследването да установи какво се е случило по време на самия мач и след него. Клубът се надява то да хвърли светлина върху провокациите, униженията, обидите и агресията, на които нашите играчи и щаб бяха подложени на терена и в турнела, водещ към съблекалните. Тези неща за съжаление останаха в сянка на случилите се инциденти", се казва още в позицията на мадридския тим.

Ръководството обяви, че е предпочело да не коментира скандалите, за да не изостря още повече атмосферата покрай тези двубои и бе категорично, че ще продължи да се стреми към добро сътрудничество с всички клубове и институции в Испания и извън нея.

Новините

Най-четените