Те имаха по-голям потенциал от Роналдо във FIFA, но в реалността не постигнаха нищо

Днес най-популярният режим на игра в поредицата FIFA е Ultimate Team, където подбирате своя състав и мерите сили с други ентусиасти онлайн.

Но още преди Ultimate Team да стане неизменна част от виртуалния футбол, имахме режима Career, който ви позволява да поемете някой отбор от дъното и постепенно да го изкачите до върха.

Кариерата все още е любим начин за игра на мнозина, а по-опитните геймъри помнят първата поява на режима през 2004 г. От следващата година той започна да набира голяма популярност, в него футболистите се развиваха и уменията им се подобряваха.

Тогава играта беше доста щедра и предвиждаше играчите ви да се развият страшно много. FIFA 2005 беше единствената от поредицата, в която някои реално съществуващи футболисти (а не само тези, генерирани от самата игра) имаха максимален възможен потенциал от 99 точки.

Роналдиньо можеше да достигне 99 потенциал, също и Лео Меси. Играещите знаеха и за Недвед, Оуен, Валерон и Креспо, които бързо можеха да достигнат максимума си, затова бяха привличани при първа възможност.

Но макар че FIFA игрите често са оценявали вярно големите таланти и са били добри предвестници на реалния футбол, го има и обратния случай.

В галерията си припомняме няколко играчи, които във FIFA 2005 имаха максимален потенциал, но в реалността не постигнаха нищо или почти нищо.

Новините

Най-четените