Шампионите на Путин

213-сантиметров руснак с прякор Звяра от Изтока се превърна в централна фигура на националния ни празник 3 март. Великанът най-напред се включи в шествието на партия "Атака", а след това гостува в спортния център на Кубрат и Тервел Пулеви.

Николай Валуев е световно популярен в качеството си на професионален боксьор. Той стигна два пъти до световната титла в тежка категория, версия Световна боксова организация (WBA). В кариерата си има 50 победи (34 с нокаут) и само две загуби - от Руслан Чагаев и Дейвид Хей.

И макар че 42-годишният бивш шампион със страховити габарити и още по-смущаващо изражение се снима с Кобрата и му пожела успех в предстоящите сблъсъци на ринга, в действителност той пристигна у нас в качеството си на политическа фигура.

Валуев е само поредният от славните спортисти, привлечени от Владимир Путин в партията му "Единна Русия". Любимците на нацията често се хвърлят в политиката, докато последните аплодисменти от трибуните още не са заглъхнали. Някои от тях заменят анцуга директно с депутатски костюм.

Отделен въпрос е доколко ефективни са в руската Дума. За Валуев например се наложи да бъде изработено специално двойно кресло, което да побере могъщото му туловище. В информационния поток обаче не попадна нито едно негово значимо изказване от трибуната.

От списъка си струва да откроим Алина Кабаева. Легендата в художествената гимнастика е не просто част от шампионския отбор на Путин - според настойчивите слухове тя дори е родила дъщеря от Господаря на Кремъл точно преди година.

Без съмнение преходът от големия спорт в голямата политика е отлична сделка и за двете страни. От една страна за златните момчета и момичета е трудно да се простят със славата и привилегиите. От друга партиите се възползват от гръмките им имена и асоциациите с думи като "триумф" и "победа".

В галерията ви предлагаме най-популярните шампиони, попаднали в листата на "Единна Русия".

#1 goni 05.03.2016 в 14:27:37

Ех, човека има вкус! Алина Кабаева! Дай Боже всеки му! Пък и любовта не знае граници! Когато се срещнат властта и красотата и двете печелят! Едните се втърдяват другите омекват! За справка: Снимката!

#2 Виктория Пенелопова 07 05.03.2016 в 20:55:37

Да си спомним, че при комунизма в България, спортисти, тъкачки и миньори бяха определящо ниво в Народното събрание. Смятате ли, че Валуев и способен на елементарна мисловна дейвост от типа анализ-синтез?? Както прочетох някъде, по-скоро, той е липсващото звено в еволюцията. А за Кабаева - сложили сте снимка, която не е актуална, в момента си и тьотя, та дрънка. Единственият, който става е Марат Сафин, да му се чуди човек кво прави при джуджето.

Новините

Най-четените