Баничарка блъсна Брадли Уигинс

Победителят в Тур дьо Франс и олимпийски шампион Брадли Уигинс се размина със смъртта снощи, след като беше блъснат от баничарка Vauxhall Astra докато тренирал.

При удара Брадли е паднал тежко от велосипеда, а автомобилът не е успял да продължи на собствен ход и е трябвало да бъде извозен на колесар до близкия сервис за оглед от полицията.

Инцидентът е станал към 20.00 часа българско време, а от тима на Брадли потвърдиха катастрофата, като обясниха, че контузиите му не са много тежки. Уигинс е в стабилно състояние в болница със спукани ребра и тежки охлузвания.

По време на тренировката Брадли е бил следван от своя екип, който му се е притекъл на помощ, а преди идването на полицията е успял да спре съпругата си Катрин, която ще нахвърлила върху дамата, шофирала баничарката. Според представител на екипа на Уигинс, Брадли направо е „отлетял от колелото след удара с автомобила".

Все още от болницата не дават прогноза за колко време ще се възстанови един от големите спортни герои на Великобритания.

21-годишната Ясмин Смит, която се оказа свидетел на инцидента заяви пред полицията, че е видяла Брадли да седи на паважа, попитала го дали е добре, а той й казал, че най-вероятно има спукани ребра и че много го болят ръцете. Снощи полицията разпита и жената, шофирала автомобила, блъснал Уигинс.

Новините

Най-четените