Илиян Илиев не потвърди, но и не отрече за Левски

Треньорът на Берое Илиян Илиев нито потвърди, нито отрече слуховете, че ще поеме Левски от лятото след вчерашната загуба на отбора си с 0:1 от ЦСКА на ст. „Българска армия" в София.

„Няма как да коментираме Левски, ние сме на мач ЦСКА - Берое, няма как да коментираме странични неща. Предстоят ни 9 мача - сериозни двубои", заяви специалистът на пресконференцията след срещата.

„Тръгнахме равностойно в двубоя, но след като ЦСКА отбеляза гола, се прибраха. При сгъстена защита трябваше да бъдем по-настоятелни, мисля, че през целия мач държахме повече топката. В последните 30 метра трябваше футболистите ми да имат по-голямо самочувствие, да бъдат по настоятелни и по-креативни. Единственото, което можехме да направим, бе да центрираме топката, защото беше сгъстена защитата им, след като вкараха гола си", коментира срещата Илиев.

Със спечелените три точки „червените" се откъснаха на върха в „А" група с преднина от шест пред Лудогорец и Левски, на които днес им предстоят двубои с Черно море и Литекс.

Единственият гол в мача бе дело на младия Антон Карачанаков, който се разписа от пряк свободен удар от около 30 метра и донесе победа на тима си със своето трето попадение в три поредни срещи за първенство.

20-годишното крило заслужи комплиментите на президента на ЦСКА Димитър Пенев... „Карачанаков е добър талант, трябва да се пази", коментира Стратега.

"Треньорите имат разбирания, ръководството, дай Боже да направим още един-два хода напред по отношение на предстоящия мачове и смятам, че тогава ще можем да кажем, че ЦСКА може да се бори за титлата. Аз казах, че си изпълниха своите задачи по отношение на трите точки, имаше добри изпълнения, особено в защита", каза още Пенев.

За разлика от него изпълнителният директор на клуба Венцислав Живков не бе толкова скромен в изказването си и заяви директно, че ЦСКА атакува шампионската титла.

„Радва ме, че продължава победният ход на „Армията". Отборът побеждава ли, всичко е наред. Ако вървим напред, и публиката ще се успокои, ние ще направим всичко възможно, публиката да е спокойна, привържениците да са спокойни. Подписахме и договор с Министерството на физическото възпитание и спорта (Бел. ред.: за 20-годишната концесия на стадион „Българска армия" и тренировъчната база в Панчарево), нещата се нареждат при нас. Готови сме да атакуваме шампионската титла", каза бившият полицай.

Оптимист бе и старши треньорът Стойчо Младенов. „Не можем да изискваме и да имаме претенции за голям футбол, но се борим да вземем максимума. Футболистите заслужават победа за труда и дисциплината, които полагат", коментира наставникът на „червените", „Карачанаков във всеки мач играе по-добре, но той може много повече, както и останалите играчи. Трябва да забравим тази победа и да мислим за този мач".

„Похвално е старанието и мъжкото поведение на терена. Видяхте второто полувреме какви усилия положиха играчите, за да можем да се преборим за трите точки. Съумяваме във всеки мач да подобряваме играта си и това е радващо. Променяме и схемата на игра и това позволява да изненадваме противника", добави Младенов.

 

Новините

Най-четените