История с кокаин и брата на Бербатов

Асен Бербатов, по-малкият брат на Димитър Бербатов, е бил задържан снощи на главен път Е-79 след като са били открити 20 грама кокаин в автомобил "Сеат", собственост на съпругата му Димитричка. Първоначално беше съобщено, че и тя е била в колата.

Към 18.30 часа, след гонка на територията на Кюстендилска област, автомобилът е спрян за проверка.

След претърсване в колата е бил намерен плик с бяло прахообразно вещество, което реагирало при първите тестове на кокаин.

Кокаинът е открит от полицаите в плик в дунапрена на детско столче в колата, което е на Асен, сина на Бербатов.

Асен Бербатов и спътникът му Николай Борисов са задържани. Провеждат се следствени действия.

Борисов е шофирал автомобила, тъй като Асен е бил с отнета книжка.

"Асен Бербатов и Николай Борисов нямат криминално минало и не се налага ново искане за задържането им", съобщи административният ръководител на районната прокуратура в Дупница Величка Шокова.

Според нея Бербатов е наел Борисов да шофира, тъй като има висящо досъдебно производство за шофиране без свидетелство за правоуправление.

Техническо средство е отчело употреба на наркотици и алкохол от Николай Борисов, но взета кръвна проба ще уточни вида и количеството му, съобщиха още от прокуратурата.

И двете проби на Бербатов били отрицателни. Той обаче отказал да даде урина за по-обстойно изследване, съобщи "Труд".

Според изданието двамата са купили наркотика в столицата, за да го пласират вероятно в Благоевград. "Това е сериозно престъпление. Един грам кокаин струва 140-150 лева", са обяснили  близки до разследването.

Срещу Борисов и Бербатов ще бъде повдигнато обвинение по чл. 354 от НК за притежаване на наркотични вещества, за което законът предвижда лишаване от свобода от една до шест години.

Двамата бяха арестувани за 24 часа. Но още по обед вчера напуснаха следствения арест срещу парични гаранции от по 2500 лева.

По-малкият брат на известния футболист, който понастоящем играе във "Фулъм", не за първи път става обект на проверки и разследвания от страна на полицията.

През последните години той води скандален живот и често става герой на жълтите медии, които го свързват с прочути личности от подземния свят в Благоевград и региона.

През юли 2010 г. Областната дирекция на МВР в Благоевград официално опроверга информация на британския таблоид "Сън" за отвличане на Асен Бербатов.

МВР заяви, че няма постъпил сигнал или жалба, че е в неизвестност. Майка му Маргарита също отрече написаното от таблоида.

#1 fALLEN 05.10.2012 в 12:15:51

тоя не беше ли дванайсегодишен пред 1-2 г. и някакъв шахматист-вундеркинд? какви организирани престъпности, боп-ве и пр.? или е друг

#2 Fedar 05.10.2012 в 12:31:54

Паднал, оня беше братовчед му. А за брата на Бербатов отдавна се знаят разни работи, така че не се изненадвам никак. Ключът към чекмеджето се намира във въпроса кой е бащата на жена му, тоест тъстът на малкия Бербатов. Сред крими-контингента на Горна Джумая още от зората на прехода, могат да се разказват легенди за него. Между другото и Митьо, въпреки диадемката и старанието му да се изкарва благоприличен, има престъпни семейни връзки. Баща им на него и Асен е лежал в затвора през 80-те години за изнасилване (не, не е клюка, а потвърден факт - всеки в Благоевград го знае). Жената на Митьо също съвсем не е цвете за мирисане - много известна столична мутреса и бръмчалка из Червило, Домби и други мутро-свърталища. Дори се говори, че Митьо Фибата е платил определена сума като откуп и такса "уважение" на бившия й любовник - дебеловрат "бизнесмен", за да може да се омъжи за нея.

#3 fALLEN 05.10.2012 в 12:49:26

убави ораа, еееееййййй....

#4 Rodrigo Diaz de Vivar 05.10.2012 в 13:20:24

Значи ... не съм фен на Бербатов, дори напротив, но ми е интересно като се хвърлят лайна по някого, без същия да има някаква вина. Димитър Бербатов не си е избирал родителите, нито пък въпросната Димитричка нейните. Който каквото е направил си е понесъл последствията. Или не ги е понесъл, няма значение. Каква е причината да се търси под вола теле? Ако се докаже някаква вина за въпросният кокаин, нека брата на Бербатов си понесе последствията. Ама баща му бил изнасилвач преди 30 години, ама лежал в затвора. Е, и? Каква е връзката с конкретния случай? Жената на "Фибата" била склонна към по разюздан живот. Е, и? Това интересува "Фибата", не теб, той си я webe, ти къде си в цялата схема? Ти плащал ли си неща на някого?

#5 Fedar 05.10.2012 в 13:31:33

Диаз, въпросът е, че нещата са силно навързани. Ти няма как да си хванеш жена-бивша мутреса, без да движиш в тия среди и да другаруваш с мутри. Повярвай ми, Митьо не я е хванал Хубавата Елена на някое мероприятие на фондацията му или по време на снимките на клипа за "Господина от Лондон". Бащата на Димитринка (жената на брат му) е всеизвестна мутра и наркодилър в Благоевград. Ожениш ли се за такава, ти веднага влизаш в тия среди, искаш или не искаш. А въпросният брат това му е втори или трети такъв случай, в който си има работа с отдел "Наркотици" в НСБОП. Може да са случайни съвпаденията, ама ме съмнява. За бащата си прав, че никой не си го избира, но изнасилването си е доста сериозно престъпление и малко хора са способни на това. Което ме навежда на мисълта, че не е никак добре точно такъв човек да те възпитава и да ти е пример в живота. Иначе и Стоичков си дружи много с мутри още от едно време, но поне е директен и искрен, и не си слага овча кожа върху вълчето изражение. Докато Митьо Фибата все се прави на света вода ненапита, на големия джентълмен и добряк, само дето вече нееднократно се разкри какво се крие зад маската му. Последният пример - пресконференцията, в която се правеше на Мишо Шамара и "всяваше смут".

#6 Rodrigo Diaz de Vivar 05.10.2012 в 14:04:55

Федаре, съгласен съм с теб, но ми се струва малко нелогично да лепим етикети на хора, които не са в затвора за престъпления. ОК, разследван е за наркотици, брата имам предвид, ... ами нека този път да му е последния, подкрепям идеята да го натикат за година, две или повече в дранголника, ако се докаже, че е виновен. Ама за малоумните му постъпки не е виновен бащата на жена му, какъвто и да е, а самият той. Не е преценил обстановката, не се е съобразил с обстоятелствата около семейството на жена му. Не е виновен свекър му, а това че е разглезен гъз. Положението не е, "ама той така, защото такава му е средата". Тази среда не му е наложена. Сам избираш дали да се поддадеш или не. Това имах предвид. За Фибата, какво да ти кажа. Той си носи кръста, мен а предполагам и теб ни боли кура за миналото и. А и за настоящето. В тази връзка, по добре да го коментираме като футболист, отколкото с кого си ляга. А и миналото на жена му едва ли има връзка със слабостите на брат му, тема на настоящата статия. Поздрави, не съм имал намерение да се забиваме в някакви задълбочени спорове.

#7 Fedar 05.10.2012 в 14:43:54

Rодриго, ти неведнъж си споменавал в този сайт за това какво образование и квалификация имаш, колко години стаж на престижна работа в чужбина и т.н. Казвал си, че жена ти има няколко висши образования, медали, дипломи, образователни успехи. Дъщеря ти също учи в Холандия право и е на такова ниво. Най-вероятно и бъдещият й мъж няма да е някой с прякор Релето, Марулата, Репата, а ще е с няколко езика и няколко дипломи. Едва ли е случайно съвпадение това. На Митьо Фибата пък жена му е всеизвеста мутреса и бръмчалка. Баща му е лежал за изнасилване още през соца. Тъстът на брат му е от най-видните бандити на югозапада. Брат му няколко пъти го хващат с големи количества наркотици. Митьо има апартамент и всяко лято почива на Слънчев Бряг - най-голямото свърталище на мутри, бандити и чалгари в България. Но иначе самият Митьо е романтик и интелектуалец с крехка душевност, галантни обноски, изтънчен изказ и дълбока емоционалност. Аз пак ще се повторя - най-много мразя хора с шизофренично лицемерие. Като Бербатов, който в по-голямата част от времето се прави на принц Уилям, а на онази пресконференция говореше като Ицо Хазарта. Също толкова бих се погнусил, ако самият Ицо Хазарта, който много харесвам, изведнъж даде пресконференция, на която почне да говори като Гого Лозанов или Андрей Пантев.

#8 Оня Дето Го Трият 05.10.2012 в 14:56:24

Следя с интерес коментарите кога някой (патриотично) ще избухне, че "плюем по Бербатов" за това, че са хванали брат му с дрога. Сякаш ние по форумите сме виновни, че брат му шмърка, жена му бръмчи, а баща му лежи

#9 Fedar 05.10.2012 в 14:59:34

Оня, да се обзаложим ли кога ще се появи първият гащник, който ще ни нарече "хейтъри"?! Това сигурно е модерната дума за неверник.

#10 Fedar 05.10.2012 в 15:07:48

Между другото, странно защо мулти-милионерът и голям благородник, основател на фондация и т.н., Митьо Фибата ще си плати самолетния билет на Фиорентина, който италианците му платиха, за да може нашият Ганьо да им върже тенекия и да всее смут. Светът да ни сочи пръст и да си мисли какви цигани сме, след като и голямата звезда и мултимилионер не си плаща вересийките за 300-400 евро. Представяте ли си само Рууни да върже тенекия на някой, да го набута с няколкостотин евра и най-нахално да обяснява, че нямало да му плати, щото всявал смут. В Англия направо ще го сринат със земята и ще го направят на пет стотинки, че чак ще го е срам да се покаже на улицата. А тука разни хора му лижат задника и обясняват как другите били хейтъри.

#11 vanko 05.10.2012 в 15:31:56

Въобще не ми пука кой какво шмъркал, кой къде пърхал... За мен важното е да ги прибират където трябва и да не ми загрозяват пейзажа!

#12 Rodrigo Diaz de Vivar 05.10.2012 в 15:44:26

Федаре, някъде има ли снимано въпросното интервю на Бербатов, че наистина ми е интересно да го видя това мъжле в ролята на Ицо Хазарта или Мишо Шамара. Не съм го гледал, нещо ми се е изплъзнало покрай служебните ангажименти. От собствен опит знам, че един мъж след определена възраст преживява за известно време период на вдетиняване, втори пубертет да го наречем, но мислех, че на Фибата му е още раничко. === "Но иначе самият Митьо е романтик и интелектуалец с крехка душевност, галантни обноски, изтънчен изказ и дълбока емоционалност." === Тук направо се просълзих от умиление. Анди Гарсия бе човек, Анди Гарсия в "Изгубеният град", от плът и кръв.

#13 Fedar 05.10.2012 в 15:59:43

Ето ги: - http://www.sportal.bg/sportal_tv.php?video=49247 - http://www.sportal.bg/video.php?video=49249

#14 lele male 05.10.2012 в 16:37:46

Боби нещо не ще да се включи...

#15 Toranaga 05.10.2012 в 17:13:42

Fedar, пишеш наизуст ! Асен го знаят всички какъв е, но я поразрови защо, кога и с кого е лежал баща им в затвора. Това с изнасилването е нагласена история, чрез която е вкаран половината от непобедимия тогава отбор на "Пирин" в затвора, защото "грандовете" са били наплашени. Статията също е написана набързо и грешки има много - например колата, с която е спрян, е на жена му, но тя не е била в нея. Карал е трети човек. Пропуски има и други, но най-важното е - преди да тръгнете да плюете е философствате проверете малко информация, която са ви наговорили ваши познати, които имат я знаят "от извора" (демек от един приятел, на братовчед ми, който познава един, който има познат от същия град..."), и чак тогава пишете по форумите.. ;)

Новините

Най-четените