Сломеният Буфон и историите зад още 7 спортни снимки, които ще ви разбият сърцето

Можеш да си велик в най-тежкото си поражение. Можеш да си герой, когато всъщност светът ти се срива на парчета. И да те аплодират в момент, в който мечтата ти умира.

Защото в света на спорта триумфът със сигурност е най-важното нещо, но далеч не е всичко.

Джанлуиджи Буфон бе точно на една победа от това да ознаменува легендарната си кариера с бленуван сценарий, включващ Скудето, Купата на Италия и… Шампионската лига. Най-престижният европейски клубен трофей обаче остана мираж за момчетата на Масимилиано Алегри и бе отнесен в Мадрид, след като „кралете“ победиха с 4:1 на финала на националния стадион в Кардиф.

Италианският вратар на „бианконерите“ бе почти толкова следен от камерите, докато течеше награждаването, колкото и голямата звезда на съперника Кристиано Роналдо.

Какво ще направи играчът на Юве? Ще се чете ли разочарование в очите му? Има ли сили даже да се усмихне? Въпроси, които постепенно намираха отговорите си в минутите след последния съдийски сигнал.

Буфон мина с наведена глава покрай Купата с големите уши, заслепен от светкавиците на всеки фотограф, който искаше да улови този миг за историята. Това обаче не бе падение за стража, а повод да си припомним колко велика кариера има той.

Спортът предава много важни уроци, а един от тях е, че не може винаги да побеждаваш, дори и да ти се струва заслужено, но и че може винаги да напускаш бойното поле като победител, без значение от резултата на светлинното табло.

В галерията може да видите историите, които стоят зад още 7 паметни спортни снимки.

Новините

Най-четените