Руските спортисти потресени от трагедията край Ярославл

Руските спортисти останаха потресени от трагедията, която се разигра вчера в ранния следобед край Ярославл. Пътнически самолет Як-42 с 37 пътници и осем души екипаж се разби при излитане от летището край града. Загинаха 43 души, оцеляха само двама. Пътниците в самолета всъщност са били хокеистите от отбора на местния Локомотив, които пътували за мач от Континенталната хокейна лига срещу Динамо (Минск). Двубоят трябваше да се играе днес.

Сред оцелелите е един от хокеистите - Александър Галимов и човек от екипажа. И двамата обаче са в изключително тежко състояние и се борят за живота си.

„Сега всички наши мисли и сили трябва да бъдат с Александър Галимов!Сашка Галимов, трябва да живееш!Дръж се!Всички сме с теб, молим се за теб!", написа в Twitter една от звездите на руския хокей Алек Овечкин.

„Случи се страхотна трагедия...Съболезнования на роднините и близките!Момчета, винаги ще ви помним!Александър Галимов, дръж се!", гласеше съобщението на футболиста на Евертън Динар Билялетдинов".

Паметта на загиналите бе почетена от хиляди фенове в Ярославл, които се събраха на площада пред залата със запалени свещи. Същото се случи и в Чехия след като в тима от Ярославл имаше и хокеисти от тази страна. Шокирани от трагедията останаха и в Националната хокейна лига.

Руските баскетболисти, които днес трябва да излязат за първия си мач от втората фаза на европейското първенство в Литва ще направят това с черни ленти, за да почетат паметта на загиналите хокеисти.

От Континенталната хокейна лига обявиха, че предстои да бъде взето решение за участието на Локомотив (Ярославл) в шампионата, както и за отложените две срещи - на тима от Ярославл с Динамо (Минск) и Салват (Юлаев) и Атланта, която бе прекратена след обявяването на новината за катастрофата.

Днес мястото на катастрофата ще посети и руският президент Дмитрий Медведев.

 

Новините

Най-четените