Йозил може да изведе Арсенал до титлата

Голмайстор №1 в историята на Арсенал Тиери Анри е на мнение, че бившият му клуб разполага с всичко необходимо, за да се пребори с Манчестър Сити и Челси в битката за титлата във Висшата лига. Арсенал не е ставал шампион от 10 години, а Анри смята, че Арсен Венгер е готов за решителните битки този сезон.

„Мога да ви кажа, че сега всички очакват Арсенал да се срине - обясни Анри. - Но същото нещо се чакаше и по-рано през сезона. И то не стана. Арсенал върви с темпото на преследвачите си във Висшата лига и всеки път, когато Сити и Челси направят крачка напред, Арсенал също прогресира.

„Надявам се, че Арсенал ще продължи така. Аз съм бивш играч на Арсенал и настоящ фен на клуба, така че искам тимът на Арсен Венгер да спечели титлата."

Последният трофей на Арсенал е от 2005 - Купата на ФА, за спечелването, на която принос има и самият Анри. Французинът смята, че идването в тима на Месут Йозил ще е решаващо в борбата за първото място в края на сезона.

„Сега момчетата в тима са по-опитни - допълни Тиери. - Правя сравнение с миналия сезон, а и идването на Йозил е много важно за клуба, той може да е това, което не ни стигаше за титлата.

„Йозил е много спокоен на терена, играе отлично с топката, във всеки един момент може да даде точен пас. Освен това може и да вкарва хубави голове. Играчи като него са необходими на всеки един отбор, за да върви напред."

След 22 кръга в Англия Арсенал води с 1 точка пред Манчестър Сити и с 2 пред Челси.

Новините

Най-четените