Хуан Мата не иска в Арсенал

Крилото на Валенсия Хуан Мата охлади трансферния ентусиазъм на Арсен Венгер като заяви, че не иска да напуска Испания, въпреки интереса към него от страна на Арсенал.

23-годишният футболист обясни, че ще чувства щастлив в Испания и не иска да напуска Валенсия, освен ако клубът не реши да го продаде. За испанския национал се борят още Ливърпул, Тотнъм и Манчестър Сити, но досега се смяташе, че Мата е готов да играе в чужбина.

Мениджърът на Мата Унай Емери обаче обясни, че най-вероятно играчът ще бъде продаден, в момента, в който за него дойде добра оферта, защото Валенсия не е в особено добро финансово положение.

„Във Валенсия се подготвят за бъдещото напускане на Мата, основно защото го искат няколко големи клуба - обяси Емери. - Ние искаме той да остане тук, Мата също не иска да напуска. Но ако дойде оферта за много пари, която е добра за клуба и за Хуан, то той ще си тръгне."

„Никога не съм казвал, че искам да напусна - допълни Мата. - Доколкото знам, все още няма нито една оферта за мен, така че засега съм тук."

Новините

Най-четените