Световна шампионка по бокс почина на 26

Световната шампионка по бокс Анжелик Дюшьоман е починала внезапно на 26-годишна възраст, съобщават френските медии.

Носителката на титлата на WBF в категория „перо“ е почувствала дискомфорт по време на тренировка. Получила е първа помощ в залата, след което е била откарана в болница в Перпинян.

По-късно на 29 август стана ясно, че французойката е починала от белодробен емболизъм. Очаква се да бъде направена и аутопсия в Марсилия.

Анжелик Дюшьоман започва да се занимава с бокс на 7-годишна възраст в Перпинян. Тя е шампион на Франция и европейска шампионка, а на 12 май победи Ерика Русо за вакантната световна титла в категория „перо“.

26-годишната французойка имаше перфектна статистика на ринга след 14 победи, три с нокаут, и нито една загуба. Очакваше се Дюшьоман да направи първата защита на титлата си на 12 октомври в Монпелие.

Баща й, бивш боксьор, е починал от сърдечен удар през 2013 година.

Дюшьоман е поредният млад спортист, която намира смъртта си без време това лято. Само преди ден легендарният шампион по силов многобой Дийн Мерсер почина на 47 години.

Преди по-малко от 10 дни пък се сбогувахме с бронзовия ни медалист от Олимпийските игри в Атина 2004 Величко Чолаков, който почина на 35 г.

#2 Nikkor 30.08.2017 в 12:22:53

Кака да спрат да зобят, като без зобене няма първи места, няма медали, няма слава. Сички са един дол дренки. Меси тичал 5 километра по време на мача - мерят му кръвното - 120 на 80. ЖЕЛЕЗЕН. Същото важи и за останалите. Руските спортисти панеже са бедни зобят боклуци от времето на Съветския Съюз. Хамериканските са модерни - един куп лаборатории и фирми им разработват зобта. Ама за секи случай се водят болни от нещо, та да се оправдае ако бъдат хванати. Олимпийският им комитет е един вид санаториум за астматици.

#3 vanko 30.08.2017 в 13:16:33

Бизнесът, наречен "Спорт"...

#4 Уточнител 30.08.2017 в 15:11:45

СТИГА ПРОСТОТИИ Не е до зобането. Всички спортисти в по-тежките дисциплини живеят кратко или след прекратяване на активната дейност се превръщат в плондери, на които е изпуснат въздуха. Просто Бог не е създал Човек,а за да се бъхти от сутрин до вечер с ЕДООБРАЗНИ натоварвания. Във всички тези случаи се развива т. нар. "спортно сърце", уголемено с 50 до 100%. И оттук започват неприятностите. Ако човекът оцелее и прекрати състезателната си дейност отведнъж и напълно става най страшното - тъй като сърцето вече не може да се върне към предишните размери, се "сбръчква" и отслабва, като следват всички произтичащи от това последици...Особено показателно е в много тежките спортове, напр. вдигане на тежести. Ако видите на улицата Нораир Нурикян, изобщо няма да го познаете...

#5 Уточнител 30.08.2017 в 15:14:31

НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ В истинските, функционални спортове анаболи не се използват! Ако културизма го смятате за спорт, може... Поняли?

#8 deowin 30.08.2017 в 18:08:11

Не виждам някой да е помислил да отхвърли нулевата хипотеза, че това са просто случайни съвпадения. Намират се данни за смъртността от споменатите причини, както и разпределенията им по възраст, намират се данни за броя професионални (и полупрофесионални?) спортисти, смята се вероятността да наблюдаваме подобен брой смъртни случаи от този характер ако спортистите бяха не спортисти, а група от средностатистически хора със същия размер. Хипотезата или се отхвърля, или остава възможно обяснение. Естествено, не знам какъв ще бъде резултатът преди да съм направил споменатите сметки, но пък знам, че може да се окаже точно обратен на очаквания. Не виждам някой от коментиралите да осъзнава тази ненулева вероятност. Вместо да мислиш и да смяташ, далеч по-лесно е да изкажеш това, в което си априори убеден, без да даваш каквито и да било доказателства. Просто това те прави поредния глупак. Принадлежността към огромното мнозинство може да е успокояваща, но осъзнаването, че това е всъщност мнозинството от глупаци, предполагам би трябвало да е по-скоро неприятно.

#10 deowin 30.08.2017 в 22:40:53

>Не виждам и ти да си го направил. Не съм, но пък отлично съм обяснил защо не съм го намерил за нужно: >Естествено, не знам какъв ще бъде резултатът преди да съм направил споменатите сметки, но пък знам, че може да се окаже точно обратен на очаквания. Не виждам някой от коментиралите да осъзнава тази ненулева вероятност. Знам, че надали някога ще го схванеш и определено никога няма да го възприемеш, но със всяка твоя предвидима първосигнална обидена и елементарно нападателна реакция на всеки мой коментар, в който се разпознаваш в разобличените като глупаци, единствено потвърждаваш принадлежността си към точно тази група.

Новините

Най-четените