Лудогорец разгроми футболно джудже

Шампионът Лудогорец започна с убедителна победа тазгодишната си еврокампания, разгромявайки с 4:0 люксембургския Дюделанж в първа среща от втория предварителен кръг на Шампионска лига.

Българският първенец спечели мача с лекота и може да се смята за сигурен участник в следващата фаза на най-комерсиалната надпревара. Разградчани пропуснаха много положения, но резултатът изглежда напълно достатъчен преди реванша.

"В целия мач ни липсваше голяма острота. Но все пак това е първи мач. Той е част от подготовката. Все още има върху какво да се работи, но се надявам да играем все по-добре и по-добре. Още в Англия, въпреки всички победи, не значи, че сме играли това, което ми се иска. Показахме наченки, но има още какво да се желае. Аз знаех, че няма как в първия мач да сме във върхова форма, но за шестия всичко ще е наред", коментира наставникът на "орлите" Стойчо Стоев.

Даниел Абало изигра поредния си силен летен мач и откри в 35-та минута. Той завърши триходова комбинация, започната от Жуниор Кайсара и преминала през Марселиньо. Испанецът светкавично насочи топката в горния десен ъгъл и не остави шанс на вратаря на люксембурския тим.

В 42-та минута Роман Безяк вкара втори гол. Марселиньо изведе на удобна позиция Абало, който отправи коварен изстрел, който бе избит от стража Жубер. При добавката Безяк не сбърка и от 2-3 метра прати кълбото в опразнената врата.

В 65-та минута новото попълнение Абел Анисе направи резултата класически само няколко минути, след като се бе появил в игра. Мадагаскарецът вкара красив гол, след като забоде топката в мрежата със силен удар от границата на наказателното поле.

В 68-та минута Фабио Ешпиньо оформи крайното 4:0. Йордан Минев сложи кълбото на главата на своя съотборник, за когото не бе трудно да опъне мрежата и да дари още по-голямо спокойствие на Лудогорец преди ответната среща във Великото Херцогство.

Новините

Най-четените