Луис Суарес: Не съм гмурец

Наглостта на Луис Суарес е на път да премине всякакви граници. Нападателят на Ливърпул, добре известен със своята страст да симулира в наказателното поле, сподели че е крайно обиден от създадената му репутация на „гмурец".

„Изобщо не съм такъв, обиден съм от тези сравнения. Настоявам, че не симулирам в наказателното. Това е моята кариера и репутацията ми на симулант е напълно незаслужена. Винаги ще има противоречие между моето поведение и това на реферите, но аз им прощавам - все пак и те са човешки същества", споделя Суарес в интервю.

„Приемам критиките, но не и когато ме нападат без никаква причина. Тези неща не ми харесват. Ако погледнете статистиката, ще разберете че аз съм един от най-фаулираните футболисти. Няма как да си измисля подобно нещо, както и всички останали неверни неща, които ми се приписват", допълва още уругваецът.

Стивън Джерард пък продължава операцията по изчистването на „опетненото" име на Суарес, наричайки го „нападател от световна класа, от калибъра на Лионел Меси".

Все пак трябва да се отбележи, че в поведението на голмайстора на мърсисайдци има известен напредък. Той не симулира нито веднъж по време на дербито с Челси, което завърши 1:1, а голът му бе абсолютно редовен.

#7 Fedar 12.11.2012 в 21:47:21

Светлине, много плоска, тъпа и пристрастна статия. Да, много ясно, че симулира Суарез. Само дето от това Ливърпул не печели особено - съдиите не му ги свирят симулациите. Даже нещо повече, заради "имиджа" му, съдиите не свирят и истинските фаулове срещу него. От друга страна, в отбора-галеник на медии и псевдо фенове - Ман(гал) Юнайтед е пълно с гмуркачи, но с тази разлика, че тяхните симулации ги свирят като дузпи и даже гонят противниците. Там не е Ашли Йънг, не е Валенсия, не е Нани, Евра, даже и Рууни си пада по скоковете. Обаче нещастните журналистчета са се захванали със Суарез, а не нищят това, че "богоизбраните" всяка седмица им дават по някоя измислена дузпа.

Новините

Най-четените