Ferrari: В Китай трябва да вземем точки

Фернандо Алонсо не може да си позволи да не вземе точки във второ поредно състезание във Формула 1, обясни шефът на тима на Ferrari Стефано Доменикали. В Малайзия Алонсо отпадна още във втората обиколка, като в първата удари отзад Себастиан Фетел и от това се откачи предното му крило. В бокса решиха Алонсо да кара така до първото му спиране за смяна на гуми, но още в началото на втория тур крилото падна и се навря под пода на колата, което прати испанеца в зоната за сигурност, където той се отказа от надпреварата.

„Пистата в Шанхай е по-различна от трасетата, на които започна новият сезон - обясни Доменикали. - Тук ще се появят и първите подобрения на нашия автомобил F138, който вече започва да се развива.

„Тази година най-важно ще е това как всеки отбор използва гумите, който се справи най-добре с гумите, ще има предимство.

„Сезонът е дълъг, има още 17 старта, но е важно да не изоставаме от лидерите още в началото - допълни Доменикали. - В Австралия започнахме добре сезона, в Малайзия Алонсо нямаше късмет, така че в Китай трябва да вземем точки, за да запазим добрите си шансове в битката."

Новините

Най-четените