Манчестър Сити отряза Милан за Тевес

Ръководството на Манчестър Сити е отхвърлило офертата на италианския Милан за нападателя Карлос Тевес. Отговорът на „гражданите" е бил изпратен още в сряда вечерта след двубоя от Шампионската лига с Байерн (Мюнхен). Както е известно, „росонерите" се договориха със самия играч и изпратиха предложение до Манчестър Сити, с което поискаха Тевес под наем до лятото с опция за закупуване срещу 23 милиона евро.

„Получихме отговор от Сити още преди дни. Отношенията между двата клуба са отлични и те бяха много любезни, като ни благодариха за интереса. Тяхното желание e да продадат Тевес веднага, а не да го дават под наем. Ние на този етап няма как да променим офертата си и се надявам да ги убедим да приемат предложението ни. Те знаят, че Милан е сериозен клуб, който ще купи футболиста, ако се представи добре при нас в следващите шест месеца", заяви вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани.

„Самият играч изглежда, че предпочита да играе при нас, но преговорите ще бъдат дълги. От нас ако зависи, бихме взели Тевес веднага и той да почне тренировки при нас, но не е наш футболист и това няма как да стане. Относно желанието на Пари Сент Жермен към него, както и на други английски отбори, знаехме още преди да излезе по медиите. Говорил съм и с Леонардо, но сега трябва да убедя босовете на Сити, с които сме в отлични отношения да приемат нашата оферта", допълни той.

Галиани потвърди, че ако все пак не се стигне до разбирателство със Сити за Тевес, тимът ще привлече Макси Лопес от Катаня. Той също ще играе под наем до края на сезона.

 

Новините

Най-четените