Ван Перси: Ван Хойдонк да си гледа голфа

Звездата на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси отвърна ядосан на критиките на бившия нападател на Холандия Пиер ван Хойдонк и го посъветва „да си гледа голфа" вместо да критикува представянето на националния отбор.

Ван Перси вкара снощи от дузпа първия гол за победата на Холандия с 3:0 над Бразилия в спора за третото място на световното първенство, но не успя да скрие, че е бил разочарован от коментара на Ван Хойдонк, публикуван в холандския вестник Algemeen Dagblad сутринта преди мача.

Според Ван Хойдонк, Луис ван Гаал е трябвало да извади Ван Перси от състава, тъй като не полагал достатъчно усилия на терена. Капитанът на Холандия не пропусна момента да отвърне на удара.

„По-добре е Ван Хойдонк да спре - обясни Ван Перси пред тв NOS, за която в момента Ван Хойдонк работи като анализатор. - Той трябва да си гледа голфа или да прави нещо друго.

„Всички се гордеят с тима, но той създава паника като говори без аргументи. Раздадох се на терена и не разбирам защо Ван Хойдонк продължава да говори така за мен.

„Приемам критика, но само когато е справедлива. В този случай не става въпрос за позитивна критика. Може би нещо ми е ядосан, трябва да го попитате."

Ван Хойдонк има 14 гола в 46 мача за Холандия, но бившият нападател на Селтик и Барселона е в сложни отношения с Ван Перси, когото е критикувал и преди.

„Реакцията на Робин показва, че той има лоши чувства към мен, аз нямам нищо лично против него - коментира по-късно 44-годишният Ван Хойдонк пред тв NOS. - Работата ми е да критикувам това, което виждам."

Новините

Най-четените