Нейков обеща базите на ЦСКА, но ако платят

Спортният министър Свилен Нейков обеша, че ЦСКА ще може да получи спортната си база - стадион „Българска Армия" и Панчарево, но само при условие, че изчистят досегашните си задължения.

Както е известно ръководството на „червените" виси на държавата с близо 2 милиона лева. Преди година бе постигнато съгласие за разсрочено плащане на сумата, но само една малка част от нея бе внесена.

Преди седмица Свилен Нейков гостува в сутрешния блок на Нова Телевизия - „Здравей, България" и обяви, че заради липсата на диалог, министерството е готово да си търси парите в съда.

Вчера обаче шефовете на тима и спортния министър са провели среща, на която са разговаряли именно по въпроса със задълженията и по евентуалното получаване на стадиона и тренировъчната база на концесия.

„С месеци не можех да се срещна с ръководството на ЦСКА, вчера това се случи. Ако те продължават по този начин да не си чистят задълженията към държавата, естествено ще започнем да използваме тенис кортовете, баскетболната зала и други съоръжения, защото те трябва да носят приходи в Министерството.

Разбрахме се вчера по най-бързия начин те да си изчистят задълженията и ние сме готови веднага да им дадем стадион „Българска Армия" и Панчарево на концесия за 20 плюс 10 години. Приспаднали сме им от дължимото подобренията, които са направили на базата в Панчарево.

Говорихме, че до 10-15 дни нещата ще тръгнат в положителна посока и те ще си изчистят задълженията", сподели спортният министър Свилен Нейков.

Новините

Най-четените