ПСЖ купи Лавеци за 30 милиона евро

Пари Сен Жермен купи за 30 милиона евро аржентинското крило на Наполи Езекил Лавеци, потвърди вчера парижкият клуб. От ПСЖ потвърдиха за трансфера, но не и цената на играча.

Лавеци ще рита с фланелка №11 в ПСЖ, след като подписа 4-годишен договор вчера. Сделката се смяташе, че е въпрос на време, след като Лавеци пристигна в Париж в неделя и от клуба потвърдиха, че му предстоят медицински прегледи.

„Това, което ме убеди да подпиша с ПСЖ е проектът, който се развива тук и който тепърва ще расте - обясни в обичайния клиширан стил Лавеци. - Винаги когато се говори за клубове от ранга на ПСЖ, всички мислят, че парите са основното. Но аз се интересувам най-много от прогрес от спортна гледна точка. Това е най-важното за мен в близко бъдеще - искам да играя в силен клуб, който се развива и който ще има важна роля в европейския футбол.

„За мен това е ново предизвикателство, а аз обичам предизвикателства. Ще се опитам да се представя добре тук, както направих и в Наполи и да изградя здрава връзка с феновете."

За трансфера на Лавеци в ПСЖ се спекулираше от месеци, като кандидатите за нега бяха няколко, и то все сериозни - Челси, Манчестър Сити, всички големи италиански клубове, но в крайна сметка спечели ПСЖ. Наполи не успя да се класира за Шампионската лига за новия сезон и това също е повлияло на решението на Лавеци.

Новините

Най-четените