Христо Стоичков с нов открит урок в Правец

Христо Стоичков ръководеше лично поредния открит урок на отбор от школата в Етрополе, носеща неговото име. Редом с директора на академията Спас Джевизов, Камата проведе показна тренировка на изкуственото игрище в Правец.

Инициативата бе на Професионалната лига, а целта - филмирането на едно класическо занимание с деца, което да бъде използвано за популяризиране на работата в юношеския футбол у нас.

Децата от отбора на родените през 1998 и 1999 г. показаха упражненията, които съставят една тренировка във времето на активния сезон. Носителите на купата от тази година  обаче излизат във ваканция, както и всички таланти от школата.

Следващата събота е последната проява на Академия „Христо Стоичков" за сезона. Пак на игрището с изкуствена настилка в Правец ще се проведе кастинг за деца от наборите 1998 и 1999 г., с които да се попълни именно този отбор, смятан за един от най-силните в школата. От стотиците деца, които традиционно се очаква да се явят, ще бъдат одобрени само няколко, с които тимът да стане още по-силен.

„След кастинга на 18 юни започва работа по ремонти в общежитията и игрищата на академията - обясни Спас Джевизов. - В началото на август, когато децата се съберат пак, всичко трябва да е готово и условията да са още по-добри."

Новините

Най-четените