Пари Сен Жермен взе Суперкупата на Франция

Шампионът на Франция Пари Сен Жермен спечели и Суперкупата на страната след победа Бордо с 2:1 на финала, който се игра в Габон.

Парижани допуснаха гол в 36-та минута и бяха на страната на губещите чак до 82-та, но се добраха до обрата в петата минути на добавеното време.

Анри Сайве изведе Бордо напред в 36-ата минута, но Онженда в 82-ата и Алекс в 95-ата минута донесоха успеха на шампионите.

Така новият наставник на ПСЖ Лоран Блан спечелия първия си трофей начело на тима. В 78-та минута Златан Ибрахимович отбеляза с глава, но попадението не бе зачетено заради засада, каквато всъщност нямаше.
Въпреки това столичани не се притесниха и само четири минути по-късно Онженда получи великолепен извеждащ пас от Ибра и хладнокръвно реализира за 1:1.

Така мачът вървеше към изпълнение на дузпи, но в добавеното време Бордо реши да бави играта извършвайки три смени.

Това обаче като че ли разстрои синхрона на тима в отбрана и в 95-та минута при едно центриране от фаул Лукас Моура прати топката в наказателното поле, където Алекс се извиси и с глава заби кълбото в мрежата на "жирондинци" за крайното 2:1, с което донесе и трофея на своя тим.

Новините

Най-четените