Престижно равенство и гол на чужд терен за Ботев срещу Бейтар

Ботев измъкна престижно равенство 1:1 при гостуването на Бейтар Йерусалим в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

„Канарчетата" изпитваха големи затруднения в отбрана през цялата среща, но направиха силен завършек и резултатът им дава предимство преди домакинския реванш след седмица.

Ботев започна спокойно мача и не позволи Бейтар да наложи домакински натиск в първите минути, но след елементарна грешка получи гол още при първото положение на домакините.

В 11-ата минута след центриране от ъглов удар вратарят на българите Чворович излезе лошо, размина се с топката и Хила засече с глава в опразнената врата за 1:0.

До края на полувремето Бейтар изпусна още няколко много сериозни положения, най-често след грешки на Ботев в центъра.

Към края на 45-те минути Чворович се реваншира за грешката си с две важни спасявания при останали очи в очи с него играчи на израелците.

Златното положение за Ботев в тази първа част дойде в 39-ата минута, когато Косоко пусна идеален пас към Тодор Неделев и го изведе сам срещу вратаря, но последва разочароващ удар встрани от вратата.

През второто полувреме натискът на Бейтар продължи, както и колебливото представяне на Ботев в защита. Но българите по-често поглеждаха към вратата на домакините. В 63-ата минута Виктор Генев стреля опасно с глава след корнер, Клейман обаче спаси.

В 71-ата минута резервата Тони Тасев финтира добре отдясно и остана сам срещу вратаря, но и той не уцели вратата при удара си.

В 73-ата минута Ботев създаде поредно положение и този път успя да изравни.

Косоко падайки се пребори за една топка и я продължи към Крум Стоянов, неговият удар беше спасен от Клейман, но Серкан Юсеин беше най-бърз и не сбърка при добавката - 1:1.

След гола на Юсеин Бейтар отново тръгна да щурмува вратата на Ботев и до края направи още няколко пропуска. Не сполучи и бившият играч на Ливърпул Йоси Бенаюн, който влезе от скамейката за израелците.

Новините

Най-четените