Унизените от премиера

Вече хич не е смешно да слушаш селските мъдрости на Бойко Борисов. Вече дори не е досадно дудненето му за наследството на Тройната коалиция и Цанков камък. Вече дори не е дебилно забавно решението на елементарното судоку, дали след 2, 3 или 4 дни премиерът ще се обърне на 180 градуса при поредния съсловен протест.

Вече е непоносимо унизително!

Непоносимо унизително е премиерът на твоята страна да си я представя "като в приказките" - осеяна с вятърни перки с червени лампички. Да сравнява мощността на ВЕЦ с тази на АЕЦ. Да обяснява на бъдещи машинни инженери каква работа им се отваря по асфалта на магистралите и по кофражите на „Белене".

Да намира "отнякъде си" пари за столичната „Топлофикация", за да стоят студентите от Алма Матер на топло и "да не скачат много". Да редуцира здравеопазването до 120-130 големи болници, плюс "Спешна помощ" за населението без болници. Да откривателства, че икономически реформи се правят като „ремонт у къщи - когато имаш пари и даваш на жената", и не се правят при бюджетен дефицит и криза.

Непоносимо унизително е премиерът на твоята страна да е неук наглец, който кибичи на власт като кръчмарски бабаит - ломоти от всички ефири като нивото на река Дунав в сантиметри, реже денонощно ленти като пожизнен комунистически велможа, кичи се с тенекиени медали като никога не печелил битка италиански офицер, реже бюджети и после плаща великодушно като монарх от цивилната си листа, държи си финансов шут за министър като всеки жаден за народна любов латиноамерикански диктатор, върти числата на осигуровки и данъци като топки на Тото 2.

Непоносимо унизително е премиерът на твоята страна да е настървено изборно животно, което се интересува единствено от плячката си - спечелването на президентския и местния вот идната есен, и което кротко мами сърничките „да почакат да минат тежките 6-8 месеца", докато дойде хубавото.

След всички фатмашки „Ходом, марш!" и „Остави!" обаче дали хубавото няма изневиделица да се озъби като по-лошо и от преди-лошото?

Дали след като премиерът стопи финансовите резерви на държавата, няма да я завлече още повече със заеми?

Дали след като се направи на голям енергиен играч, руските тръби накрая няма да се окажат съвсем четвъртити?

Дали покоят, редуван с браунови движения в здравеопазването няма да доведе до смъртни епидемии по социален признак?

Дали импровизациите във висшето образование няма окончателно да го превърнат в килийното училище на Европа?

Дали пенсионните упражнения в крачка няма да сринат всякакво доверие в социалното осигуряване и се върнем не при Бисмарк, а при Дикенс?

Дали полицейските акции с трилър-имена няма да се окажат само едно продължително разлайване на кучетата, докато стари и нови крадци доопоскват покъщнината?

Непоносимо унизените обаче не могат да направят нищо друго, освен да изчакат да видят дали ще бъдат доведени до пълна катастрофа. Загубено достойнство се връща само когато то е всеобща ценност - индивидуалното спасение няма политически ефект.

Повечето ще разберат, че селският цар е гол едва след като сами, тайно и полека, оголеят до шушка. И ще побързат да си загърнат достойнствата с поредната си голяма илюзия.

#1 ot4eto 26.10.2010 в 10:43:22

+1

#2 Все тая 26.10.2010 в 11:38:53

Поздравления за автора! Много точно написано и в тона на полуидиота, който се подвизава като министър-председател. Ако бойка (съзнателно е с малка буква) можеше да чете (съдейки по това, че за целият си съзнателен живот е пречела половината "Винету" (май й е уморително занимание това - четенето)) изказвам смелата хипотеза, че щеше да го разбере, с което в никой случай не искам да принизя автора!

#3 Все тая 26.10.2010 в 11:44:30

П.С. За всички (ако има такива), които в един глас ще ревнат, как комунистите са се активизирали и плюят като камила, падаща на белот ще кажа: никога и по никой мазните комунисти не са ми харесвали и няма да ми харесат и след 200 години, но това не значи, че трябва да се хвана за палците и да получавам оргазъм на всяка простотия на бойчето (пак е умишлено с малка буква) и сганта около нея!

#4 Все тая 26.10.2010 в 11:47:17

* начин никой V мазните

#7 vanko1 26.10.2010 в 13:16:31

Най-страшното е, че вече няма никой за избиране - опитите на база проба-грешка, при които попадаме на все по-големи гадници от предишните, изчерпаха гадниците. Нови, чистички няма. Няма и откъде да си внесем. Безалтернативността и липсата на хоризонт е по-страшна от всичко...

#9 Все тая 26.10.2010 в 13:17:18

@Георги Терзиев: да разбирам ли, че трябва стадно да се гласува за всеки новопоявил се на политическата сцена в БГ?! Да разбирам ли, че щом предишните са били некадърни нещастници, то групово трябва да точим лиги и безропотно да се съгласяваме с всичко, което един полуграмотен политически импотент ни набива денонощно? Истината е, че не политиците са виновни, а ние! Ние не сме народ, ние сме една маса от послушни овчици, които мрат някой лош пес* - в случая едър, с космати гърди и държание на хванат от улицата бабаит - да ги хапе по глезените и да ги тика днес насам, утре на 180 градуса, защото на него така му се дава (отгоре ли, отдолу ли - не знам), те да реват, колко са зле, колко са онеправдани и колко никой не ги е оправил за 20 години. Е, за всички, които не са разбрали - оправиха ни (във всеки възможен негативен смисъл на думата), на някои даже започна да им харесва! *Държанието на въпросния Canis (g)lupus familiaris е такова, че по-скоро е не пес, а кучка, но това е друга тема.

#10 Alice 26.10.2010 в 13:20:53

Борисов иска да е президент, а после какво - Гоцето с новата си партийка, ДПС-то и ГЕРБ - нова тройна коалиция ли ще си имаме? ами Атака - тая гарнитурка скъде ще се смести, ми да вземе да се напъха и тя и тогава ще настане страшен купон български

#11 heat 26.10.2010 в 14:03:09

За мен по-плашещо е управлението на Сергей, с толкова показни убийства, фалшификатори на валута, нарко войни се бяхме запътили на там, където в момента е Мексико. Абсолютната държавна немощ прозираше и в Европа, не случайно Станишев размахваше пръст на запада! Неспособност да се преговаря за елементарни газови доставки, нашата газ струваше повече от тази на немците, дори и нея я нямаше за 2 седмици - големия шлем на червените! Делата по усвояване на евро фондовете - пълен фарс! Май се събра за няколко статии, това което вече го няма. Един пожарникар се оказа по-добър управленец от тези, които ги готвеха да управляват още от "люлката". Сега поне работим с европейските институции, за престъпниците комфорта свърши. Всъщност управлението не е толкова важно за специалистите и кадърните, те винаги имат работа, познавам джипита които се мръщят на 5000лв/месец. Тях няма да ги видите да стачкуват. Няма да видите и видните ни хирурзи. Излизат хора неспособни да се справят със собственото си битие и такива повлечени от еуфорията на тълпата "да не се цепя". А за господина който не иска да избира по-малкото зло, или сте подготвен вие да управлявате или стоите гладен и жаден постоянно, защото няма измислен перфектния хляб или перфектното за вас вино. Когато в магазина за техника има примерно скъп продукт "дайкин" и евтин продукт "беко" то ти или избираш някой от 2та или чакаш да измислят марка "супер-супер", която да е с доживотна гаранция и да изпълнява всичките ти очаквания. Разбирам, всеки от нас иска да е сигурен, че се прави най-доброто възможно. Опасенията се увеличават особенно когато не разбираме особенно от икономика и политика. Мен ми стига, че се прави нещо различно.

#12 ot4eto 26.10.2010 в 14:05:35

Политиците и памперсите трябва да се сменят често...по една и съща причина.

#13 Alice 26.10.2010 в 14:12:23

Абе, човече, че сега да не би газта да ти е по-евтина от тази на немците, ето и газпром ти казва днес, че няма да намали цената за България? Станишката е ясен, осра се, ами сега какво му е по-доброто, каква е тая гербова защита...

#14 heat 26.10.2010 в 14:59:36

Другото което наистина мисля е, че повечето от нас "плачат на чужд гроб" всички от нас живеят що-годе добре, гледам кръчмите са пълни с празнуващи. Лошото за нас пишещите е, че гледаме прекалено много телевизия, постоянно ни се втълпява от нея да се страхуваме - настъпва новия апокалипсис. На журналистите работата им е да правят от мухата слон, ние защо им се вързваме остава загадка, явно така е устроено човешкото съзнание. Синдикатите не били съгласни с това или онова, много ясно че не са съгласни, не им се е платило да се съгласят ... ама организираме стачка - ОК една заплата по-малко. Синдикалистите държат най-големите хотели по черноморието, това е просто факт! Не вярвам на измислени герои, още по-малко на синдикати и техните искания. Всичко е за нагнетяване на обществено напрежение журналистическите измислици побъркват по-лабилните(чувствителните натури), които са готови за революция ако трябва.

#15 vanko1 26.10.2010 в 16:05:34

Ма нещо не се сещам кво общо имат синдикатите с тия глупотевини на боко, тва че той си плещи, що намесваш тука синдикатите, тяхната работя е била винаги да са добре с правителството - с което и да е! И кви са тия глупости за напрежението кат че ли не живеем в тая държава, аре стига

#17 Lara Croft 26.10.2010 в 16:47:15

Plamen Dimitrov Mikov | 26.10.2010 16:26 Не се предавай, засега няма индикации олигофрените да успеят

#18 Buferinho 26.10.2010 в 18:42:39

Ковчег за платения транс сексуален драскач Лара Крофт

#19 Siyanieto 26.10.2010 в 20:17:24

Подкрепям статията с две ръце! Аз, съм от онези овци, които гласуваха за това правителство! Но, то нищо не промени! Станах по-бедна, по-гладна... и всякакви отрепки с 2та лв в джоба, повече от мен, се опитват да ме правят на идиот. Сори, все още не съм! Но, съм бясна!!! Има защо - от ,89-та... все чакам да бъда в Европа/в Германия...демек/ и все още съм в далний восток ... и толкова все повече отивам на изток от Рая, че ми идва да закрещя -МАМКА МУ! А, днес, моят син редовен студент по Българска Филология - 2ри курс - днес след цял ден лекции - отиде на работа - до нощес... ЩОТО МУ Е АДСКИ ГОТ!!! И се сещам за Смирненски, защото е Класик! Не съм мързелива-работя и влача на гръб цяла една фирма, защото съм гладна и искам да бъде Германия у нас! На кой му пука, а? СИТИЯТ НА ГЛАДНИЯТ НЕ ВЯРВА! Бъдете здрави и продължавайте да си чешете езиците!

Новините

Най-четените