БойкоТ

"Залата е супер, благодарим ти, Бойко" - този плакат показаха телевизионните камери на БНТ на откриването на новата многофункционална зала "Арена Армеец" в София в събота.

Концентрацията на преклонение пред премиера заради колизеумния му подарък за народа беше толкова силна, че очаквах пак на него да се поблагодари за победата на националния ни отбор по волейбол, който надви Сърбия с 3:1 в приятелския мач - част от грандиозното събитие.

Преди това Борисов обяви, че държавата ще отпусне 2 млн. лева за олимпийската подготовка на волейболистите (не че не го заслужават, но откъде?). И по сценарий или не капитанът Владимир Николов му подари фланелка на тима с любимия му номер 13 и го обяви за "почетен капитан".

По време на конгрес на ББ дори 200-сантиметровите ни спортисти изглеждат по-ниски от премиера.

Часове след събитието, освен крайно умилителни коментари все едно в тая зала спортът ни изведнъж ще цъфне, има всякакви други критични мнения - от похарчените 90 млн. лв. за нещо, което повечето страни наоколо щели да построят по-голямо за два пъти по-малко пари - до подигравката, че Борисов е напълнил залата с публика, по-голямата част от която е заспала за по-важното зрелище в такова съоръжение - мача.

Аз пък се сетих за едно интервю на Ману Чао, в което той казва, че вече е минало времето, в което само творците трябва да говорят опозиционно и се чуди кога спортистите също ще си отворят човките, аргументирайки се с това, че точно те имат най-голямо влияние сред народа...

Лошото е, че и в творческо, и в спортно отношение страната ни не изживява особено блестящ етап, а първото дори е приспивно да го коментираме. Подрастващите ни футболисти пък не се скъсват да ритат на тъмно по цели нощи, да си подритват портокали и каквото им попадне с оня хлапашки марадоновски хъс, който може да те превърне в такава звезда за бедни, богати, млади и стари, че всеки политически лидер да иска да се присламчи към теб, за да си крадне от всенародната любов. А ти сам да решиш дали да се прегърнеш с него пред всички.  

Винаги съм смятал, че именно добрите спортисти са най-големите вдъхновители и точно те са пример за неконформизъм в смисъла му на неподчинение на клишето, че на кривата ракета държавата й пречи...

Нашите волейболисти са добри. Те биха били още по-добри, ако просто бяха излязли да играят срещу очакваната премия, бойкотирайки самодоволния его сюжет на ББ. И ако бяха изрекли истинита: че има нужда от зали, когато децата имат нужда да спортуват. Иначе благодарят.

Грандоманските планове за нови съоръжения би трябвало да са функция на съзнанието, че с много тичане и до Арена Лондон се стига. А не на псевдонаполеоновския комплекс на един премиер, заради когото редакторите ровят в синонимния речник за заместители на думите "лента" и "прерязвам".

А дали ние да благодарим за услугата или не - ще решим веднага след като съвсем обнародват залата с някой концерт на Веско Маринов и себеподобните му.

#2 Saint 31.07.2011 в 11:03:41

Нова, хубава, красива, но СКОПЕНА! Заради няколко милиона и пуйченето си пред хората, Рапонът оставя една не многофункционална, а само функционална зала. По-добре за половината пари да бяха направили ремонт и осъвременяване на "Универсиада".

#3 oBI-wAN 31.07.2011 в 11:36:25

Ох, колко недообмислена статия... Никаква логика и последователност.. Спортът ни бил зле и даваш пример само и единствено с футбола - това показва колко си наясно изобщо, какво се случва у нас. Много плоско изказване. Тези 2 млн защо да не идат за Олимпийската подготовка, за 2 км. магистрала ли да се налеят? Догодина на финалите на Св. Лига, когато дойдат най-добрите играчи в света, нека видим на децата, дали няма да им се тренира, след като са ги гледали. " И ако бяха изрекли истинита: че има нужда от зали, когато децата имат нужда да спортуват. " - това, надявам се, поне ти можеш да си го разтълкуваш, в противен случай, явно футболната топка те системно те е целила в главата. Да не си вратарче?

#4 Оня Дето Го Трият 31.07.2011 в 12:24:41

Извинявам се, ама тая зала не е ли построена благодарение на НАШИТЕ данъци, а не благодарение на Бойко ? На мен защо никой не ми благодари на откриването?

#6 Чинчифон 31.07.2011 в 12:45:31

Да степенуваме събитията по важност. Защото фактите са болезнено жестоки! Стапяме се с 50 хиляди души годишно! Станахме най-бедните "демократи" на Европа!! Завоювахме Първото място по висока смъртност!!! Да благодаря ли за...хубавата зала?

#7 iii_krv 31.07.2011 в 13:01:14

Оня Дето Го Трият | 31.07.2011 12:24 Извинявам се, ама тая зала не е ли построена благодарение на НАШИТЕ данъци, а не благодарение на Бойко ? На мен защо никой не ми благодари на откриването? Чуди се *************** Е как, точно на него (на управляващите) трябва да се благодари - понеже благоволиха с народни пари да направят тая зала, а можеха, както си го правят най- добре, просто да ги бяха окрали тия пари. Не, че поне половината от "стойността" не са окрадени...

#8 Белия татко 31.07.2011 в 13:19:42

Браво, Тома! Големият спорт, за който трябват големи и скъпо струващи зали, идва чак когато се осигурят условия на децата да спортуват и има масов спорт. Чак тогава идват шампионите. Вместо да ми строят такива мегаломански проекти, за които така и така няма пари, но пък се правят, за да се осигури бизнес на приятелите на управляващите, да бяха се погрижили за детско-юношеските школи.

#9 My Majesty 31.07.2011 в 15:51:44

Парите за тази функционална, но не и многофункционална зала трябваше да се дадат, за да се оправят 8-10 градски стадиона из провинцията и да се реиновира зала Универсиада. Ама на простия пожарникар представата му за масов спорт е хората да дават пари, за да пляскат от трибуните, а не децата да тичат, да плуват и т.н. Не му пука на бойко за спорта, интересува се как негови хора да вземат едни пари, от които да му дадат процент. И не му казвайте как било при другите правителства. Нали затова си отидоха, щото не разбраха, че хората мразят да бъдат лъгани и както в последно време прави жалкото пожарникарче, не обичат да бъдат и нагло обиждани. Народонаселението неграмонтно и болно, ама със зала.

#10 Buferinho 31.07.2011 в 17:48:54

Krasimir Kova4ev ти пък как смогна да си извадиш главата от хлабавия сфинктер на Биби Тиквата за да го напишеш това

#13 My Majesty 31.07.2011 в 20:11:20

До cultov: Те и другите преди него така - казаха и крадоха. НЕ МОЖЕ СПОРТНА ЗАЛА ДА Е ПРИОРИТЕТ ПРЕДИ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ОБРАЗОВАНИЕ И ИКОНОМИКА, КОЯТО ПРОИЗВЕЖДА!!!

#14 YOLE 31.07.2011 в 20:55:43

До синята бизнесменка , която явно има проблеми с данъчните . Договорът за строежа на залата е сключен от предното правителство .........................

#15 Радева 31.07.2011 в 21:12:59

"Здрав дух в здраво тяло" - повече спорт и няма да има нужда от болници, в древния Рим са знаели как се прави.

#16 My Majesty 31.07.2011 в 21:48:45

До YOLE: Пфу, язък! Даже и една зала не можа да построи Бойко. Пооряза я. Дори мултифункционална не можа да я направи. А като е толкова почтен що не извика Станишев, Доган и Царя, че да им благодари, че му оставиха неща, пред които да реже ленти и да се пъчи. С едно изречение: Вчера Бойко Борисов откри залата на Царя, Станишев и Доган. Заслугата на сегашния премиер е, че отряза лентата, защото от всички министър-председатели в БГ той най-добре е усвоил трудната работа да отрежеш лента

#17 YOLE 31.07.2011 в 22:51:56

Точно така , скъпа . Той реализира тяхната ,,мечта", която те никога нямаше да осъществят . Просто защото всяка година щеше да има анексче , после първа копка , после пак анексче , пак първа копка ,, и така до края на света ". И се надявам още утре да попиташ твоите трима БАШ ЮНАЦИ защо са пренебрегнали ПРИОРИТЕТИТЕ ти .

#18 MacAllister 31.07.2011 в 23:07:32

Както казаха други преди мен - за голям спорт трябва и малък, иначе е като най-хубавата сметана върху въображаема торта. В случая и сметаната е малко орязана и не пасва на стандартите, тъй че и вдъхновение от големи спортисти младите вероятно ще получат през крив и по-къс от стандартното макарон. Но радуйте се, тия що се радвате, говорете за данъците и че ги броим за геройство щото ги даваме на прахостници със самочувствие на шампиони, реалността така или иначе ще ви удари по главата един ден. За съжаление само умна глава се сеща за гравитацията като я пухне развалена ябълка, другите глави виждат в туй само нещастно стечение на обстоятелствата и повод да последват литературния пример на Модерния ляв. И все пак дано да е ябълка, щото може и покрив на зала да бъде.

#19 garo 01.08.2011 в 09:39:09

"най-хубавата сметана върху въображаема торта" - браво макалистър, евала за честността тома

Новините

Най-четените