Балабалабамба, Бате

- Гойко, твоят човек много се е накокържил, няма да го бъде тоя път!

Това е Венета, Бате, домоуправителката. Червената бабичка. Да кажеш, че Станишев я държи на щат на "Позитано" 20, а не е проста домоуправителка. Даже от тая година тя ще мие стълбите, за да взема и 80 лева като чистачка на входа.

Ама мълча, Бате, нищо, че ме дразни в моята си кухня, дето посрещаме Новата година - Венета, Киро, жената, тъщата и Мирчеви от горния етаж. Щото а съм казал нещо, а ми е отрезала аванса от парите на входа.

Дотам я докарахме, Бате. Венета дава назаем по някоя десетачка от парите, дето събира за общите части, (и тя си взема), пък ние ги връщаме - на части, като можем.

Бате, беше казал, че хората се радват на ордени, а кучетата - на месо. Да прощаваш, ама се обърка - на пържоли най се радваме. Затова сме седнали на обща маса - трийсетте лева, дето купихме пържолите, ги даде дъщерята, тъщата чака до последно ще даде ли Дянков коледни добавки, после даде двайсетачката, дето я пазеше за пухенка, чанта и ботуши, (всичко "втора употреба"). С двайсетачката жената купи кори за баницата, сирене, яйца, малко фъстъци и 2 литра наливно вино от пазара. Даже и пръчка дрян взе. Шурето прати бутилка ракия и една луканка.

Венета донесе баклава, Киро - домашна сланина с праз, подарък от братовчед му, и няколко портокала. Мирчеви ги взехме, щото са живи умрели. Мирчев е инвалид, едва ходи - на трийсе и три получил инсулт и така от 15 години карат на неговата инвалидна пенсия и заплатата на жена му, а тя за два месеца не й се събира цяла заплата от 530 лева. Ама хората и те дойдоха с нещо, да не ги е срам - една кисела зелка.

Пуснахме компютъра в стаята на щерката, да се чуят по скайпа с дъщеря си, дето замина някъде из Южна Америка преди 3 месеца. Един път седмично слизат вкъщи да я видят и се чуят, щото те  компютър нямат.

На Киро, дето бачка в автосервиз, му спряха тока от енергото, щото шефът им до последно ги ментосваше, че ще плати до края на декември. После жена му (втора, с 16 години по-млада) го накарала да я заведе за Нова година в Истанбул, метнали се на джипа и... така се изпариха и заплатите.

Бате, квото и да ти говоря, зле е. Ти може и магистрали да сънуваш, аз сънувам пържоли. Аре да не са телешки, и свински може. Те това искам, Бате, да ми кажеш - ако те пуснем за втория мандат, колко пъти седмично ще ядем месо (каймата и соевите пръчици не се броят)?

Щерката вика да те пуснем, щото и Обама във втория мандат почнал да си изпълнява обещанията от първия. Демек, предните четири години са били само за загрявка. Бате, само че ГЕРБ докато загряваше, ние се охлаждахме.

Бате, аз верно съм прост - ма и ти си прост, така че вярвам ще ме разбереш. Искам менюто за след изборите лятото. Моето меню! Искам ти конкретно да ми кажеш, ако те изберем, какво ще имам на масата за следващата Коледа - крилце или кълка? Банани или дребни петрички ябълки по 60 стотинки от Женския пазар, сирене или деликатес, домашно кьопоолу или салата от морски дарове...

Повече не ща да слушам Дянков, дето през юни 2011-а разправяше, че имало 4 варианта за повишаване на пенсиите. Пък едва ще ги вдигне с некви дребни левчета от 1 април.

Бате, и тебе да те върна в юни, ама 2010-а, кво каза тогава: "Ако българите ни търпят до средата на 2012 г., ще се опитаме да постигнем много резултати, които ще дадат възможност и на бизнесът, и на инвестициите да дойдат..." Нито бизнес дойде, нито инвестиции - добре, че имигрантите ни не спират да пращат.

Ще си мисля още, Бате. Макар че и през ум не ми минава пак тройна коалиция да управлява. Все едно на ГЕРБ апетита, умножен по три. Страшно чак ми става.

#1 Дебел 03.01.2013 в 09:47:19

Хахахахахахахаахаха,култово.................а последните две изречения,колкото и да са смешни,ме накараха да настръхна.......

#2 conscience 03.01.2013 в 09:51:42

Кажи бате и бензин колко ше мое да сипем и също ако мое да ми донесеш малко дрешки от H&M-о. Па аз ше си седим и ше се чудим от кой зависи аз кво ше ям.

#3 Чинчифон 03.01.2013 в 12:19:14

Хайде да не пренавиваме истината!Кой от ГЕРБ не е от БКП,от БСП или пък от Комсомола?Питайте другарите,Борисов, Цветанов, Цачева,Фандъкова,Росенчо и така до последната платена длъжност в държавният апарат,ЗАЩО заливат с помия собственият си политически произход?Не виждат ли,че и сините се удавиха в собствените си лайна?ЗАЩО сме НАРОД,който МРАЗИ ИСТИНАТА?

#4 aissan 03.01.2013 в 13:45:29

Гойко , Ха да вземеш вече да се разкараш , барабар с Бате си а ??? Че нещо напоследък вече ни дойдохте БАЯ в повече ...

#5 aissan 03.01.2013 в 13:57:41

Чинчифонка , Ето този списък е специален новогодишен подарък за теб: 1.Бойко Борисов - комунист, майор от УБО , и син на полковник от МВР. 2.Цветан Цветанов – Комунист ; СТАРШИНА от ДС ! (Седмо управление ) ! Осиновен от баба си и дядо си – активни борци , за да бъде приет БЕЗ приемен изпит във ВУЗ ! Баща му е бил също член на БКП и личен шофьор на Григор Шопов ! 3.Цецка Цачева – партийна секретарка на Окръжния народен съвет в Плевен. 4.Николай Младенов – комсомолски секретар , племенник на Пешо Танкиста , и син на служител на ДС от високо засекретено ниво. 5.Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси. 6.Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС. 7.Симеон Дянков – комунистическо синче ; стипендиант на фондация Людмила Живкова ! 8.Нона Караджова - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. 9.Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП ! Дядо и е бил рамо до рамо с Бай Тошо в Партизанският отряд „ Чавдар” ! 10.Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ, 11.Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп. 12.Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП... 13. Дедо Аню Ангелов – Комунистически генерал ! Член на БКП от време ОНО ; и сега забележете – бил е делегат на комунистическата партия през 1990 година , когато БКП се преименува на БСП ! А тогава комунистите само за една вечер осъмнаха като „ Социалисти” ! 14 . И накрая най-важното: Бивш убиец ; бивш негър ; бивш хомосексуалист и бивш комунист - НЯМА !!!

#9 паяка 05.01.2013 в 12:13:20

ИВАН ГАРЕЛОВ КАЗА: Г-н Министър-председател, Изпълнен с християнско смирение и съчувствие към вашата самота „като куче“ пред телевизора, ще се опитам да се обърна към вас от името на управлявания от вас народ, като си налагам да забравя такива обиди като за „лошия човешки материал.“Сега е времето за доброта, великодушие и човеколюбие. Ние сме тези, които падат по заледените улици, преследвани от глутници кучета; тези, които чакаме като обречени дали крадците ще нахлуят в домовете ни през нощта, защото от десетилетия не сме виждали патрулна кола в квартала ни; които нямаме пари за скъпите подаръци по витрините и няма какво да сложим на празничната трапеза; които изпратихме близките си в далечна чужбина да мизерстват и спестяват и чакаме помощ от тях, за да оцелеем; които треперим да не се разболеем, защото нямаме пари за лекарства и болници; които пием мръсна вода и ядем отровни храни; които пращаме децата си в училище, където могат да ги пребият, изнасилят и отровят с наркотици; които те сравнявахме с Крали Марко, а ти се оказа Бай Ганьо; които през ден научават какво е измислила държавата, за да ни вземе и последните стотинки; които сме затънали в мръсотия и нищета, ние не носим омраза в душата си. И затова ви пожелаваме, г-н премиер, слезте от небесата и от правителствените хеликоптери, и елате ни вижте. Елате ни вижте, ще изпием по едно вино, ще поговорим и ще се разделим с добро. И може би ще разберете, че нищо друго няма смисъл, освен добруването на народа ви, че суетата е временна, властта и богатството не струват нищо пред чистата съвест. И тогава ще се разделим по човешки, а нашите врати ще бъдат винаги отворени за добрите хора. Наздраве, г-н премиер! Човек никога не може да бъде самотен, ако другите хора мислят с добро за него.

Новините

Най-четените