Тези звезди вярват в конспиративни теории

На 20 септември 1519 г., преди почти пет века, мореплавателят Фернандо Магелан потегля от Испания на първото околосветско плаване в историята. Той не успява да доживее края му, но все пак то е успешно завършено от останките от екипажа му през 1522 г.

Това пътешествие е и доказателство, че Земята е кръгла. Нещо, което много по-ясно личи от направените милиони снимки на Земята от различни космически агенции, успели да изпратят техника и хора в Космоса.

Шакийл О'Нийл обаче не е убеден от тези доказателства. За популярния баскетболист и много други "flat-earther"-и като него нашата планета всъщност е плоска.

Аргументът на Шак? Че като шофира от единия бряг на САЩ до другия пътят е плосък.

Ясно е, че известните също са хора. Не им е чужда склонността да се съмняват във всичко, което чуват и виждат, дори когато то от векове е прието за универсална истина. Ето защо не трябва да ни изненадва и че много от популярните личности вярват в конспиративни теории.

От това, че глобалното затопляне е измислица, през това, че ваксините причиняват аутизъм, та дори до съществуването на тайна държава на Земята, която разполага със свръх-развити технологии и сякаш е излязла от комиксов филм на Marvel.

В галерията ни ще видите някои от звездите, за които се знае, че вярват в някаква конспиративна теория.

Новините

Най-четените