Красиви жени споделят защо външният вид им пречи

Винаги сте искали да бъдете неотразими, супер сексапилни и страшно красиви? Помислете пак.

Дори добрият външен вид да отваря врати в някои моменти от живота, грешно е да се обобщава, че красивите хора са привилигировани.

Като изключим обективните преимущества от атрактивната външност, оказва се, че тя може да бъде по-скоро проклятие, отколкото благословия.

В последните няколко дни в международния онлайн форум Reddit, където често се обсъждат горещи теми и се заформят солидни социални дискусии, голяма група жени коментират разпалено негативния си опит във връзка с привлекателния си външен вид.

Всичко идва от въпроса на една от участничките във форума, който гласи: "Можете ли да споделите някоя история, в която вашата привлекателност всъщност е била пречка?"

Най-често срещаният отговор е свързван с несериозно отношение на работното място. Много жени споделят, че са се чувствали като обект на сексистки предразсъдъци, заради външния си вид.

"Никой не ме взима насериозно. Мислят ме за глупава и дори когато докажа, че не съм, все още се държат пренебрежително" - признава жена в дискусията. "Дори са намеквали, че е най-добре да бъда жената-трофей на някой шеф и толкова" - допълва тя.

"В средата на 20-те си години от "Човешки ресурси" във фирмата, където кандидатствах за работа, ми казаха, че нямам шанс, защото по-възрастните ми колеги мъже не биха ме взели насериозно и е възможно да ги разсейвам с присъствието си." - коментира друга потърпевша.

В дискусията се включват дори мъже, които потвърждават тези наблюдения. Един от тях споделя: "Звучи като случая с годеницата ми. Хората просто я смятат за поредната "тъпа блондинка", която се опитва да се докаже в мъжка област (занимава се с компютри). Но в действителност тя е много по-напред с материала от останалите и разбира повече от всеки мъж в екипа си."

За много жени външният вид се оказва спънка още от ранните им години. Оказва се, че те не само са подценявани от мъжете, но и трудно са намирали женски приятелства през живота си.

"В гимназията момичетата, които смятах за близки, често тайно ме мразеха и в момент на слабост за мен се възползваха, за да ме уязвят още повече" - споделя участничка в дискусията. "Беше изключително стресиращо и в крайна сметка се отказах да създавам приятелства" - казва тя.

Друга я допълва: "Трябва да бъда внимателна, когато излизам с приятели мъже на по чашка. След няколко питиета не е необичайно те да започнат да флиртуват (въпреки че са обвързани) и аз да трябва да се чудя какво да измисля, за да ги отблъсна, без да стане неловко и тъпо".

"Не е истина колко пъти съм чувала: "Но ти си хубава, как може да си необвързана?" Това ме кара да си мисля, че никой не понечва да ме ухажва, защото си мисли, че вече съм с друг. Излизайте с мен, моля ви, самотна съм!" - откровена е друга жена.

"Негативни странични ефекти от красотата? Ами... Странни възрастни мъже ме следят на улицата и се опитват да ме заговорят. Навлизат ми в личното пространство и това ме плаши" - е поредният от множеството коментари по темата.

#1 паяка 06.02.2017 в 12:38:26

До всяка красива жена стои мъж, на който му е омръзнало да я чука.

#3 Мунчо 06.02.2017 в 13:51:17

Б@си, миналата седмица ни обясняваха колко е лошо да спечелиш от лотарията, а тази, колко е трудно и неприятно да си красив?! Паралелно неспирно ни информират и за "нестандартните" моделки и звезди в Инстаграм, и за всякакви други... перверзии? Бе, аз много обичам да се подигравам на теориите за консипарции, ама нещо зорлем ще ме откажете от това ми хоби.

#4 7 06.02.2017 в 14:01:05

Уфффф...най е тъпо да си млад, но богат, здрав, но готин и т.н Де са ми правата? Айде да ревем...

#6 7 06.02.2017 в 17:01:43

Е, сега последен писък е да ти е кофти, щото ти е гот. Тва е полжението. Няма лошо. Да се радват грозните, че красивите също плачат...

#7 deowin 06.02.2017 в 18:58:11

>До всяка красива жена стои мъж, на който му е омръзнало да я чука >"И тази някому е омръзнала." Казано като обикновен грозник, комуто цял живот никой не е обръщал внимание, и затова иска да придърпа всички останали към сивото си кално скучно ежедневие. А проблемите от статията са си съвсем реални, но, естествено, няма как да ги проумееш, когато цял живот си прекарал в точно противоположната реалност.

#8 Мъц 06.02.2017 в 19:44:32

Поредната тъпотия. Никой не може да дефинира "красиво" и " грозно". Те са въпрос на вкус. И тъй като въпросният "вкус", е строго индивидуален, красивото за мен, може да е грозно за теб.

#10 deowin 06.02.2017 в 20:35:18

>Никой не може да дефинира "красиво" и " грозно" В контекста на тази статия, да, може. Погледни примерите за поведение на околните спрямо жените, които са цитирани. Ето това ти е дефиницията. Не знаеш какво е да ти подвикват по улицата всеки ден, да се опитват да те опипват в автобуса или те виждат единствено като добре оформено парче месо, вместо като човек? Може би защото не си "красив човек" в смисъла, за който говори статията. В такъв случай се чувствай свободен да постъпиш както повечето вече коментирали - допълнително унижи тези хора като се подиграеш на проблемите им, защото не си като тях и вероятно им завиждаш твърде много, за да си способен на емпатия към тях.

#11 Мъц 06.02.2017 в 20:38:25

Не може бе Бичи! Ясно че модите се менят и ренесансовите "дунди" пак се връщат на мода, ама ако не си "чъби чейсър", няма да ги отразиш. Красотата и "хубаво" и "грозно" са си относителни понятия. вЕрвай ми 'се едно съм Симеон!

#12 Мъц 06.02.2017 в 20:47:19

10@deowin Звучиш като тези които ми пробутаха калая за чиста монета - буквално. "Парче месо", "подвикване"... дрън-дрън клишета, толкова неверни, че няма на къде... задръж си ги. Никой на никой не се подиграва. Говорим за въпрос на вкус. За теб 180см мацка 90х60х90, може да е идеала за жена и дефиниция за "красота". За мен може мацка 150см висока, с мерки: 100см х160см х110см (бидон), да е дефиницията за красота. Въпрос на вкус както вече казах.

#13 deowin 06.02.2017 в 21:04:53

>толкова неверни Ти пък звучиш като човек, който не познава дори една жена, която е имала всичките описани проблеми плюс повече, и, съответно, е в позицията "нема такова животно". Нема в твоя зоопарк. Там, предполагам, има други животни - патки, кози, овци, свине. И, не, изобщо не говорим за някакъв общо идеал за красота. Говорим за красотата изцяло в контекста на статията - проблемите на красивите и физически привлекателни хора като следствия от това, че околните им ги виждат като такива. Защо ги виждат като красиви и дали ти или аз също ги виждаме като красиви няма никакво значение. Ако реалността беше такава, че 150см бъчви лой бяха масово считани за красиви от мнозинството високи и стройни хора, което пък се считаше за грозно, статията щеше да е точно толкова злободнвена, защото обръща внимание на проблемите на хората, които биват виждани като красиви и нищо отвъд това - това е проблемът. Просто тази категория хора щеше да представлява различно подмножество от човечеството, което по никакъв начин не променя същността на този проблем.

#14 Мъц 06.02.2017 в 21:16:26

Умножавам те по нула. Любя те за което! Любя те!!!

#17 Мъц 06.02.2017 в 21:41:19

Стига бе Иване! Пак полудя. "Красиво", "Грозно", "Добро", "Лошо"... са относителни понятия. Всичко е въпрос на гледна точка и вкус. Не от перспективата ти от балкона къде живееш и какво виждаш. Не как се чувстваш. Не какво виждаш.

#25 Мъц 06.02.2017 в 22:01:48

Факт. Прасето е луд. Обичам да го умножавам по нула. Винаги. Лесно е с прости хора. Аргументите им издишат.

#26 deowin 06.02.2017 в 22:12:55

>То е създаден модел за момента какво се разбира под красиво и има нещо като мода. Отстрани това звучи като "абе може да съм тлъст, плешив чичак и да мириша на пор, ама то това модерните стандарти на красота са измислена работа!". Това, че си безкрайно далеч от тези стандарти, не означава необходимо, че са измислени. Означава необходимо, че не само си грозен според днешните стандарти, но и не можеш спокойно да приемеш тази реалност, поради което се опитваш всячески да ги изкараш фалшиви. А фалшивият си само ти.

#31 deowin 07.02.2017 в 17:14:13

>Изводът от историята .. е, че мъже като авторът на тази "история" е по-добре да избягват опити да проявяват чувство за хумор, защото им се получава печално зле. Естествено, доволно голяма популация от мъжки примати биха се посмяли на измислена история, която на малоумни шовинистисти им се иска да се случва в реалния свят, но това не означава, че имаш чувство за хумор. Означава, че си примат с доподопни предразсъдъци и остро желание да принизиш недостъпните красиви жени в нещо поне толкова малоумно, колкото си ти. Ivan Bardarov, предполагам с това чувство за хумор имаш чутовни успехи сред жените, поне колкото адаша ти Dear Ivan.

Новините

Най-четените